Hlavní obsah

Olešná nabízí svým návštěvníkům koupání i turistiku

Novinky, Vendula Foldyna

Okolí přehrady Olešná u Frýdku-Místku nabízí v letních měsících širokou nabídku vyžití pro turisty i místní obyvatele. Koupání ve volné přírodě nebo v moderním aquaparku, pěší turistika či projížďka po cyklostezce jsou ideální volbou pro milovníky pasivního i aktivního odpočinku.

Foto: Vendula Holendová

Aquapark Olešná poskytuje svým návštěvníkům zábavu i osvěžení.

Článek

„Vyrážím na okruh kolem Olešné téměř každý den, mám to tady velice ráda. Buď se jdu projít jen tak s kočárkem nebo jedu na bruslích a syna vezu ve vozíčku přede mnou,“ uvedla maminka na mateřské dovolené Dita Gistingerová z Frýdku-Místku.

Trasa okolo přehrady měří 4,5 kilometru a jsou na ní postaveny dvě dřevěné lávky se zábradlím pro pohodlnou a bezpečnou jízdu. Je vhodná jak pro cyklisty a in-line bruslaře, tak i pro pěší výletníky, kteří se rádi pokochají krásným výhledem na nedaleké beskydské vrcholy.

Příjemný odpočinek pro seniory

Břehy přehrady Olešná lákají k odpočinku návštěvníky všech věkových kategorií. Například senior Josef Čaján z Frýdku-Místku pravidelně relaxuje na lavičkách v chládku stromů kolem vody.

„Když je hezky, zajdu sem i pětkrát týdně. Za poslední roky se okolí Olešné hodně změnilo k lepšímu a neustále se tady budují nová turistická lákadla,“ pochvaloval si Josef Čaján. „Beskydská příroda je jako pohádka. Rád si vyšlápnu na Visajale, Lučinu nebo třeba do Kunčic pod Ondřejníkem,“ dodal senior.

Autocamp s wifi připojením

V místním autocampu u přehrady se lze ubytovat ve vlastních stanech i karavanech. „Přijeli jsme si s dětmi a pejskem na šest dní odpočinout. Jsme tady již počtvrté a rozhodně ne naposledy, velmi se nám tady líbí,“ uvedla Martina Mikulenčáková ze Vsetína.  

„Nabízíme 40 míst s elektrickou přípojkou pro obytné přívěsy a asi 8000 metrů čtverečních je určeno pro stanování. K dispozici je také wifi připojení. Hodně nám záleží na pořádku. Dbáme, aby bylo stále čisto ve sprchách, kuchyňce, umývárně i bezbariérových toaletách,“ uvedl Vít Stránský, obchodní a marketingový manažer Sportplexu Frýdek-Místek.

K občerstvení ubytovaných slouží několik stánků. „Nejčastěji si hosté objednávají nealkoholické nápoje nebo pivo, k jídlu podáváme vařenou kukuřici, klobásy, párky v rohlíku a jiné dobroty,“ uvedl provozovatel jednoho z bufetů Patrik Vítek.

Setkání se záchranáři

Kdo před koupáním ve volné přírodě upřednostňuje bazény, může si zaplavat v nedalekém krytém i venkovním aquaparku. První červencovou neděli do něj zavítalo 1900 lidí.

„O prázdninách jsme pro návštěvníky připravili několik podnětných akcí. Například v sobotu 19. července vodní záchranáři seznámí zájemce s riziky při koupání. A také poradí, jak se v krizových situacích mají zachovat,“ dodal Vít Stránský.

Reklama

Výběr článků

Načítám