Hlavní obsah

Okusit pocit z páchání dobra? Dejte si čokoládu, poradila na benefičním koncertu herečka Žádníková

Novinky, Michaela Fialová Rozšafná

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zastavit se, vdechnout předvánoční atmosféru a prožít příjemné vystoupení. Herečka Zdenka Žádníková uspořádala také letos tradiční benefiční koncert na zámku Dobříš. V předvečer druhé adventní neděle si lidé v Zrcadlovém sále užili hudebně-taneční program plný pozitivní energie.

Foto: David Čermák

Herečka Zdeňka Žádníková a houslový virtuóz Jaroslav Svěcený na benefičním koncertě v rolích čertů.

Článek

Nadační fond Zdeňky Žádníkové, se kterým herečka zkrášluje a ozvláštňuje prostředí nemocnic, dětských domovů a dalších institucí, funguje devět let. O „páchání dobra“, které herečka s úsměvem na rtech a radostí v srdci koná, se rovněž podeváté podělila (nejen) s dobříšskými přáteli.

Na začátku dostal každý účastník koncertu malou čokoládu - to aby si - podle Žádníkové - sám vyzkoušel, jak takový pocit srovnatelný s pocitem po odvedení dobrého skutku chutná.

„Atmosféra benefičních večerů na zámku Dobříš má velmi silnou a vzestupnou energii. Je to určitě dáno i tím, že mám štěstí na hudebníky či tanečníky, kteří jsou zároveň osobnostmi se smyslem pro humor a bytostnými umělci. Nemusí přitom jít vždy jen o profesionály,“ říká Zdeňka Žádníková, která na letošní benefici přivítala žáky z 2. MŠ Dobříš a jako hlavní hvězdu večera houslového virtuosa Jaroslava Svěceného. 

Sama herečka si s ním vystřihla duet na příčnou flétnu a také scénku, kdy coby čert a čertice obešli přítomné v sále a rozdali jim sladkosti a syrové brambory. „Lehkost a vstřícnost pana Svěceného sehrát improvizovanou čertovskou scénku mě překvapila, a současně tak i ochota zahrát si se mnou duet,“ podotýká Žádníková.

Zážitek a emoce jsou pro lidskou bytost jedním z nejsilnějších impulsů

Na slavnostním večeru neopomněla představit hlavní projekty, které s nadačním fondem v letošním roce uskutečnila. Novou podobu získala například geriatrie v Žatci, čekárna na dětské poliklinice v Motole, ambulance a lůžková část v jilemnické nemocnici nebo dětská psychiatrie v Liberci.

„Všechno, co dělám pro nadační fond, dělám ráda a vidím za námi spoustu krásné práce. Na benefici mohu pak každoročně poděkovat všem lidem, kteří jakkoli pomáhají našemu nadačnímu fondu. Zážitek a emoce jsou pro lidskou bytost jedním z nejsilnějších impulsů, a protože jsem herečka, mé poděkování se nejsnáze realizuje prostřednictvím umění,“ uvedla Žádníková.

Do příštího - jubilejního desátého - roku vstupuje podle svých slov směle a narozeniny hodlá oslavit stylově. „Nechybí nám milí a věrní sponzoři, po sobotním koncertu se dokonce objevili noví podporovatelé. O oslavě mám představu již nyní, dotyční o tom ale ještě nevědí. Všechny každopádně zvu na desátý benefiční večer, který se uskuteční 10. prosince 2016,“ dodala Zdeňka Žádníková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám