Hlavní obsah

Okteto českých filharmoniků vystoupí na benefici pro Salesiánské středisko mládeže

Novinky, Eva Špačková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V pondělí 13. listopadu v 19 hodin se v Salesiánském divadle v Praze koná benefiční koncert, na kterém vystoupí výjimečné hudební těleso Okteto českých filharmoniků.

Foto: Eva Špačková

Okteto českých filharmoniků

Článek

Výtěžek z koncertu bude věnován Salesiánskému středisku mládeže v Praze - Kobylisích na činnost s dětmi a mládeží. Středisko ročně v mnoha programech navštíví až 1200 dětí, mladých lidí a rodin.

Koncertem také středisko oslaví hned několik výročí, které si Salesiáni v roce 2017 připomínají. A sice 70 let farnosti a 80 let kostela v Praze-Kobylisích a 90 let Salesiánů v Čechách.

Zakladatelem Salesiánů je italský kněz Jan Bosco (1815-1888), který svůj život zasvětil práci s mládeží. S tímto účelem Salesiáni provozují celou řadu středisek mládeže a nabízí mnoho aktivit pro děti, mládež a rodiny.

Okteto českých filharmoniků, které bude na koncertě účinkovat, vzniklo již v roce 1995. Tvoří jej přední hráči České filharmonie v čele s jedním z nejlepších českých houslistů Bohuslavem Matouškem. Členové okteta se vedle závazků v České filharmonii velice intenzívně zabývají komorní hudbou. Tyto své zkušenosti se rozhodli zúročit i v neobvyklém, ale velice působivém složení okteta.

Soubor od svého vzniku vystoupil na řadě významných pódiích, uskutečnil mnoho úspěšných koncertů doma i v zahraničí. Je pravidelně zván do Japonska. Natočil též několik CD pro domácí i zahraniční firmy.

Členové okteta: Bohuslav Matoušek, Milan Vavřínek (housle), Jan Šimon (viola), Josef Špaček st. (violoncello), Jiří Hudec (solokontrabasista), Tomáš Kopáček (soloklarinetista), Zdeněk Divoký (lesní roh), Jiří Seidl (fagot). 

Okteto na koncertě představí svůj repertoár, s kterým o pár dní později odletí na turné po Japonsku. Nenechte si tuto skvělou hudební příležitost ujít a přijďte podpořit Salesiánské středisko.

Reklama

Výběr článků

Načítám