Hlavní obsah

Okraj Plzně zažil v sobotu další folkový festival "Oupn Ér"

Novinky, Marek Velebný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V Plzni u soustavy boleveckých rybníků, jmenovitě u rybníku Šídlovák se konal v sobotu 20. srpna 2011 další ročník folkového festivalu s názvem "Šídlovák Oupn Ér", a kterém vystoupilo devět hudebních skupin.

Foto: Marek Velebný

diváci v čele s oblíbeným tanečníkem Bobem

Článek

Koncem prázdnit, letos v sobotu 20. srpna se konal již druhý ročník folkového festivalu s názvem "Šídlovák Oupn Ér", který organizuje Petr Soukup s přáteli v areálu ranče Šídlovák za konečnou tramvaje č. 4 v Plzni - Košutce, přímo na břehu rybníka Šídlovák. Akci moderoval Karel "Krakonoš" Kyncl.

Rozjezd festivalu se uskutečnil již den předem 19. srpna v ACW Saloonu, kde se konal country bál se skupinou Proměny. Odpoledne pak v na festivalu vystoupily kapely: Čáry Máry, Růže v trní, Grasscoctail, Slepá kolej, Aftersix. Pro děti byly připraveny různé hry a soutěže, například v lukostřelbě, vyjížďky na koních, ukázka cvičení psů.

Jako zvláštní host ke konci festivalu vystoupila skupina: "Epy de mye" z Jižních Čech, která příjemně překvapila a obecenstvo rozproudila několika skladbami z repertoáru Beatles a Chucka Berryho. Zlatým hřebem festivalu bylo vystoupení tradiční hudební skupiny The Storm Petra Soukupa, která hraje klasickou americkou country. Skupina roztančila návštěvníky festivalu před pódiem na kamionu.

Během vystoupení kapely The Storm se probíhal country bál a hořel táborák, u kterého se mohli diváci ohřát nebo opékat špekáčky a po skončení oficiálního programu zde probíhala do noci muzikantská zpívaná.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám