Hlavní obsah

Okolím Vizovic na vozíku

Novinky, Zdeněk Urbanovský

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vizovice na Zlínsku jsou pověstné především jako „hlavní město“ slivovice, místo pořádání rockových festivalů a proslulého Trnkobraní. Od září se Vizovice stanou také místem zaslíbeným pro turistiku tělesně postižených spoluobčanů.

Foto: Miloslav Vítek

Vizovice - turistika pro všechny

Článek

„Vizovická vozíčkářská turistická trasa“, na kterou se mohou bez obav vydat všichni, kdo se obtížně pohybují, bude 22. září 2012 uvedena do provozu. Slavnostní otevření je naplánováno od 14:00 do 16.30 hodin u Domu kultury v centru Vizovic.

"Trasa to není snadná, jak by mnohý nezasvěcený očekával. Okruh o délce 5,5 kilometru začíná na vizovickém náměstí a je veden po zpevněných, dostatečné širokých cestách s minimálním silničním provozem. Náročnost spočívá zejména v převýšení, které překonává. V součtu nastoupají turisté 124 metrů. Uživatelé elektrických vozíků s tím nebudou mít problémy, ale mechanickým vozíčkářům doporučujeme fyzicky zdatný doprovod," přibližuje trasu Miloslav Vítek, předseda Klubu českých turistů Vizovice, který se na vybudování okruhu podílel.

Výletníci ocení vhodně umístěná stylová odpočívadla s mapovými tabulemi, ale především si užijí zážitek v podobě vyhlídky do okolní krajiny.

Tato turistická trasa je druhým specifickým projektem vizovických turistů. V létě zde byla otevřena Naučná stezka žokeje Váni vedená místy, kudy tato osobnost dostihového sportu chodila ze Slopného do Vizovic.

Reklama

Výběr článků

Načítám