Hlavní obsah

Odstartujte prázdniny s bílou paní a andělem na zámku v Mníšku

Novinky, Jana Digrinová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V sobotu 2. července můžete odstartovat velké prázdniny na zážitkové prohlídce, kterou připravil zámek Mníšek pod Brdy. V 16.20 hodin startuje první prohlídka historickými prostory, ze kterých dýchá první republika. Trvá 30 minut a je plná překvapení.

Foto: Jana Digrinová

Setkání s andělem vás nadchne. V sobotu 2. července od 16.20 hodin.

Článek

„Tento druh prohlídek už děláme dva roky a jsou nejoblíbenější. Děti jsou nadšené z anděla, který je pasuje do šlechtického stavu a odcházejí od nás s titulem princezna nebo rytíř z Mníšku,“ popisuje podstatu prohlídky zástupkyně kastelánky Lenka Pružinská.

Bílá paní chodí po Arkádě a zve návštěvníky k návštěvě dalších zámeckých komnat. Děti u nás dostávají lucerničky, aby si mohli na vybavení pokojů posvítit. Povídání o tom jak a co dřív lidé jídávali, kdo jim připravoval jídlo nebo kde odpočívali zámečtí pánové a dámy je přizpůsobeno věku dětí, které bývají nadšené. Na konci prohlídky si děti odnesou malou sladkost i dárek od anděla.

V neděli 3. července si prohlédněte loutky v životní velikosti. Čarodějnici, krále, neznámého prince s princeznou Růžičkou, břišní tanečnici, vodníka, čerta i vodní vílu. Ve výtvarném ateliéru si malí i velcí mohou vymalovat zámecký hrneček.

V pondělí je úplně výjimečně zámek otevřen a nabízí prohlídky klasické i pro děti.

V úterý 5. července vrcholí program přehlídkou skupin historického šermu, který začíná v 11.00 hodin v zámecké zahradě. V závěru dne vás čeká velkolepá bitva švédských vojsk, kteří se pokusí vyplenit mníšecký zámek a zmocnit se vzácných pokladů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám