Hlavní obsah

Odhozená fretka hledá nový domov

Novinky, Lucie Balcarová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dočasný azyl na služebně bohumínských strážníků nalezla ve středu po poledni fretka domácí. Vyděšeného zvířete, které objevil v zalepené papírové krabici před zverimexem v Mírové ulici náhodný kolemjdoucí, se museli ujmout muži zákona.

Foto: Lucie Kolková
Článek

„Několikrát za rok se stává, že se naše služebna stane útočištěm pro zatoulané, ztracené či odhozené zvíře. Nejčastěji to jsou psi, ale už jsme na služebně měli i želvu nádhernou. Ta prchla svému majiteli vloni v září. Příběh měl ale šťastný konec. Tentokrát jsme se museli ujmout fretky, kterou někdo odložil před zverimexem a doufal, že se o ni zdejší pracovníci postarají. Domníváme se, že šlo o nevhodný vánoční dárek. Situace se ale dá řešit určitě jinak, než bezmocné zvíře odhodit, a doufat, že se ho někdo ujme,“ uvedl velitel směny bohumínských strážníků Pavel Kukula.

Strážníci se proto obracejí na veřejnost a hledají domácímu mazlíčkovi nového a hlavně zodpovědného majitele. Zájemci mohou kontaktovat městskou policii v Bohumíně buď osobně na jejich služebně v Husově ulici v centru Bohumína, anebo telefonicky na bezplatné telefonní lince 156 či na mobilu 731 130 666 nebo pevné lince 596 092 156.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám