Hlavní obsah

Odborník na starověké civilizace přednášel v Karlovych Varech

Novinky, Milan Veselý

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hvězdárna Karlovy Vary ve spolupráci s karlovarskou Krajskou knihovnou uspořádala 21. března v konferenčním sále knihovny přednášku profesora ing. Adolfa Innemana na téma Mayský kalendář.

Foto: Milan Veselý

Profesor Adolf Inneman (na snimku uprostřed). Vystudoval VŠCHT v Praze. Dlouhodobě se zabývá také studiem a šířením myšlenek J. A. Komenského.

Článek

Před zcela zaplněným sálem odborník na starověké civilizace poodhalil systém, jakým staří Mayové pracovali se svým kalendářem. Podle čeho počítali jednotlivé cykly, jaké používali jednotky a jak k nim tvůrci kalendáře na základě svých astronomických pozorování vůbec dospěli.

Samozřejmě, že návštěvníky nejvíce zajímalo proroctví o možném konci světa, jež by měl podle mayského kalendáře nastat 21. prosince letošního roku v souvislosti s koncem pátého věku slunce. I na tuto, v současnosti nejvíce probíranou otázku, dostali návštěvníci v průběhu přednášky zcela jasnou odpověď.

Pokud i vás zajímá, jak to tedy s koncem světa vlastně bude, mám pro vás dobrou zprávu. Profesor Adolf Inneman pořádá své přednášky pravidelně a tak si rozhodně nenechte některou z nich ujít.

Související témata:

Výběr článků

Načítám