Hlavní obsah

Odborníci z evropských univerzit se podělí o vědecké poznatky s českými ekonomy

Novinky, Vendula Foldyna

Třiatřicet vystoupení tvoří program čtvrtého mezinárodního týdne International Week 2013 na Ekonomické fakultě Vysoké školy báňské – Technické univerzity Ostrava.

Foto: Josef Polák

Účastníky International Week 2013 přivítal Ivo Vondrák, rektor Vysoké školy báňské – Technické univerzity Ostrava

Článek

Do moravskoslezské metropole se v pondělí 14. října sjeli odborníci zejména z evropských univerzit, kteří se až do 18. října podělí s budoucími českými ekonomy o své vědecké poznatky.

Například Stefaan van Ryssen z Belgie přednášel o využití sociálních sítí v marketingu. Vývoji bankovního sektoru v deflační ekonomice se věnuje japonský pedagog Yusuke Matsuzawa a na nové marketingové nástroje při rozvoji cestovního ruchu se zaměřila Natalia Morozovová z Ruska. Nad přínosem marketingové komunikace se zamýšlejí slovenské vysokoškolské pedagožky Soňa Hurná a Eva Hvizdová. O své poznatky z doktorského studia v USA a Austrálii se s účastníky konference podělí Marek Jochec z Portugalska a Jan Libich z České republiky.

„Je pro nás dobrou vizitkou, že někteří zahraniční kolegové zavítali na fakultu již podruhé či potřetí, neboť oceňují celkovou atmosféru mezinárodního týdne a množství doprovodných akcí, které pro ně pořádáme,“ uvedl Martin Macháček, proděkan pro zahraniční vztahy, rozvoj a legislativu.

„Studenti mají možnost vyslechnout řadu poutavých přednášek v anglickém jazyce a osobně se tak seznámit se způsobem výuky v zahraničí. Dlouhodobě usilujeme o to, aby naši posluchači absolvovali také několikaměsíční studijní či pracovní stáž v cizině, proto jsme do programu mezinárodního týdne zařadili jeden den, v rámci něhož absolventi pobytů v Rakousku, Belgii, Kypru, Finsku, Německu, Řecku, Irsku, Koreji, Norsku, Slovinsku, Švýcarsku a Velké Británii seznámí své spolužáky s možnostmi studia a pracovní praxe v evropských i mimoevropských zemích,“ dodal Martin Macháček.

Reklama

Výběr článků

Načítám