Hlavní obsah

Odborná škola v Třemošnici má moderní pracoviště

Novinky, Pavel Kalina

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Střední odborná škola a Střední odborné učiliště technické v Třemošnici získala na své projekty dotace z Evropského sociálního fondu ve výši 4 735 379 korun. Projekty jsou postupně realizovány podle harmonogramu a v jednom z nich bylo dosaženo velmi dobrých výsledků.

Foto: Pavel Kalina

Budova Střední odborné školy a Středního odborného učliště technického v Třemošnici

Článek

Jedná se o projekt Komplexního modulárního pracoviště pro učební obory klempíř a truhlář. Projekt prošel prvním monitorovacím obdobím a to umožnilo zhodnotit dosažené dílčí výsledky, které jsou rozloženy do čtyř částí. 

V rámci uvedeného projektu pořídila škola ruční nářadí pro klempíře. Byla zakoupena bodová svářečka  s chlazením. V současné době je úspěšně  využívána při odborném výcviku a žáci se s ní také seznamují na trenažéru. Z finančních prostředků projektu byl hrazen nákup výpočetní techniky, počítače a interaktivní tabule, které jsou využívány jak pro samotný projekt, tak  i pro výuku, což umožňuje její zkvalitnění. 

Dvě pracovní skupiny vytvořené z odborných učitelů, kteří vyučují odborné předměty ve strojírenském a dřevozpracujícím oboru, během monitorovacího období zpracovaly učební dokumentaci pro první ročníky oboru střední vzdělání s výučním listem klempíř a truhlář.

Unikátnost materiálu, který  je složen z výkresové dokumentace, technologických postupů a metodiky, spočívá v tom, že se zde prolíná klempířské a truhlářské řemeslo. Část dokumentace je určena i pro žáky základní školy a dává dobrý podnět pro  vycházející žáky a pomáhá jim při volbě dalšího povolání. 

V následujícím monitorovacím období čeká pracovníky zpracování učební dokumentace pro druhý a třetí ročník oboru klempíř a truhlář. Na projektu pracuje řada zaměstnanců SOŠ a SOU technického v Třemošnici. 

Reklama

Výběr článků

Načítám