Hlavní obsah

Odbor Asociace sportu pro všechny upořádal v Ostravě-Hrabůvce Ples masek

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sportovní odbor Asociace sport pro všechny při TJ Sokol Hrabůvka uspořádal pro své členy a veřejnost zábavnou společenskou a sportovní akci Ples masek. Velmi dobře připravená akce cvičitelkami odboru ASPV se konala v pondělí 24. února v tělocvičně ZŠ a MŠ Provaznická v Ostravě-Hrabůvce.

Foto: Josef Zajíc

Ples masek organizovala cvičitelka Milada Bluchová.

Článek

Sportovní odbor Asociace sportu pro všechny (ASPV) je členem Tělovýchovné jednoty Sokol Hrabůvka, která má historickou tradici. Jednota byla pro sportovce a zájemce o pohyb založena v roce 1903.

V současné době TJ Sokol Hrabůvka v městské části Ostrava-Jih sdružuje také oddíl fotbalu, házené, volejbalu, stolního tenisu, tenisu a turistiky. Oddíly se většinou věnují mládeži.

Plesu masek, který odbor ASPV uspořádal, se zúčastnily nejmladší děti, mladší děti a rodiče. Podle vedoucí Milady Bluchové se zúčastnily děti od 2 do 4 let, které chodí pravidelně cvičit spolu s rodiči. Pak mají skupinu dětí od 4 do 7 let, kde je sice rodiče doprovázejí, ale dětí cvičí samy.

Patnáct cvičitelek se od 17.00 hodin věnovalo dětem - všechny byly v maskách. Na jejich vzhledu projevily své nápadité, výtvarné, šicí a umělecké sklony mnohé maminky a babičky, a zdá se, že i leckterý tatínek a dědeček přidal ruku a radu k dílu.

Nejprve cvičitelky divákům ukázaly, co všechno ve cvičení s dětmi dělají a co již jejich děti umí. Pak si rozdělily děti do skupinek a s nimi postupně obešly různá cvičení a sportovně-dovednostní soutěže.

Děti házely míčem, driblovaly, házely do otevřené pusy panáka, lovily udicí ryby, házely na plechovky, balonky do koše. Za každou provedenou dovednost dostaly obrázek. Za ty pak ovocnou odměnu.

Zábavné a zajímavé bylo cvičení s padákem. Ten cvičitelky nadzvedávaly a děti utíkaly dovnitř a pak zase ven. Čas běžel a byl tu konec. Všechny děti dostaly odměnu. Rodiče dětem, ale také cvičitelkám, zatleskali a tím jim poděkovali za jejich celoroční práci.

„Věnujeme se výhradně malým dětem. Připravujeme je do dalších sportovních odvětví. Prostě se snažíme rozvíjet pohybové dovednosti, základy rychlosti, vytrvalosti, ohebnosti a koordinaci pohybu. Kromě pravidelného cvičení pro děti - a také rodiče - pořádáme veřejné akce jako byly předvánoční setkání a dnes Ples masek. Musím podotknout, že bych bez pomoci nic nesvedla. Pomáhají mi cvičitelky, ale také aktivní cvičenky, které navštěvují cvičení žen. Samozřejmě, že pořádáme i cvičení pro muže,” informovala jedna z hlavních cvičitelek Milada Bluchová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám