Hlavní obsah

Obyvatelé domu se při požáru nadýchali kouře

Novinky, Vlastimil Langer, PhDr.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tři lidé se v úterý 26. prosince nadýchali kouře při požáru kotelny rodinného domu v Kostelci u Holešova na Kroměřížsku, který se po poledni rozšířil na celou budovu.

Foto: HZS Zlínského kraje

Zásah hasičů v Kostelci u Holešova.

Článek

„Hasiči jim poskytli prvotní ošetření a pak je předali zdravotnické záchranné službě,“ informovala tisková mluvčí HZS Zlínského kraje Lucie Javoříková.

Krátce po jedné hodině odpolední v úterý vyjížděli s cisternami profesionální hasiči ze stanice Kroměříž a Holešov i dobrovolní hasiči z Holešova a Kostelce u Holešova k hlášenému požáru.

„V době jejich příjezdu se požár kotelny již rozšířil přes strop do půdních prostor rodinného domu. K hašení plamenů použili hasiči dva proudy a jeden vysokotlaký proud. Zásah jim však komplikovala členitost objektu. V průběhu hasebních prací také vynesli z domu i jednu tlakovou láhev,“ popsala počínání hasičů tisková mluvčí. 

Ve dvě hodiny odpoledne hasiči požár uhasili a pokračovali v rozebírání konstrukcí domu. Příčinou vzniku události i výší vzniklé škody se nyní zabývá vyšetřovatelů hasičů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám