Hlavní obsah

Obyčejné luštěniny? Pro malé čtenáře z Holešova inspirace k neobyčejné soutěžní tvorbě

Novinky, Dana Podhajská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ilustrace luštěninové pohádky, literární dílo, recept po babičce nebo výtvarná práce z luštěnin - holešovské děti soutěží k mezinárodnímu roku luštěnin. Tuto neobvyklou soutěž pro ně připravila městská knihovna.

Foto: ilustrační foto
Článek

„Téma letošního mezinárodního roku luštěnin mi přišlo hodně lákavé, výtvarné a neobvyklé zároveň. Nabízí širokou možnost zpracování. V dnešní době se hodně mluví o narůstající obezitě dětí, takže soutěž je zároveň dobrou propagací zdravého životního stylu a správné výživy,” řekla koordinátorka soutěže knihovnice Libuše Bátrlová.

Zapojit se mohou jednotlivci i kolektivy a své práce mohou do knihovny nosit až do konce dubna. První díla přitom knihovnice již vystavily v dětském oddělení. Postupně z nich vznikne zajímavá výstava. 

Mezinárodní rok luštěnin vyhlásilo na počátku roku Valné shromáždění OSN s cílem zvýšit povědomí o luštěninách a jejich významu pro výživu a ekologické zemědělství.

Související témata:

Výběr článků

Načítám