Hlavní obsah

Obrovský úspěch českých tanečníků na mistrovství světa v disco dance

Novinky, Lenka Hatlapatková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Neuvěřitelných sedm zlatých medailí přivezla 250členná výprava českých tanečníků z mistrovství světa v disco dance, které se uskutečnilo ve dnech 15. až 18. září v Německu.

Foto: Petr Krupička

Beethoven DC EXE Chomutov

Článek

Jednoznačně neúspěšnější byl chomutovský klub Beethoven DC EXE, který v Bochumi získal čtyři tituly mistrů světa, a to s dětskou, juniorskou i hlavňáckou formací a se sólem bezkonkurenčně zvítězila dětská tanečnice Alexandra Štejnarová. Pátou zlatou medaili získal Beethoven v rámci světového poháru street dance show s dětskou formací.

Druhým nejúspěšnějším českým klubem byla Taneční škola Hubený Prostějov, jejíž dětská malá skupina a dětské dueto Lucie Flajsarová a Radek Flajsar se také budou celý následující rok pyšnit titulem mistrů světa.

S tituly vicemistrů a obrovskou radostí odjížděla z Německa i dětská a juniorská formace ostravského Akcentu a dětská malá skupina chomutovských Beethovenů. Bronzovou medailí na tomto šampionátu vybojoval Radek Flajsar z TŠ Hubený Prostějov, juniorský tanečník Vítek Lukavec z Beethoven DC EXE Chomutov a dětská formace D2Dance Přerov.

Do finále mistrovství světa se ve svých kategoriích probojovali rovněž: Kateřina Rozkošová Kateřina (TŠ Hubený Prostějov, 5. místo DVK), Patrik Karger (Beethoven DC EXE Chomutov, 5. místo, DVK), Tomáš Topolančin (Beethoven DC EXE Chomutov, 5. místo, JVK), Denisa Konečná a Kateřina Rozkošová (TŠ Hubený Prostějov, 5. místo DVK),  Nicol Ješetická a Aneta Rottenbergová (Beethoven DC EXE Chomutov, 6. místo, DVK), dětská malá skupina TK Akcent Ostrava (6. místo), dětská formace TC Move 21 České Budějovice (4. místo) a hlavňácká formace TK Akcent Ostrava (5. místo).

Letošního mistrovství světa v disco dance se zúčastnilo zhruba 2300 tanečníků z 20 zemí světa a soutěžilo se v sólech, duetech, malých skupinách a formacích. Českou republiku reprezentovalo 253 tanečníků z celkem devíti klubů – Beethoven DC EXE, TK Akcent Ostrava, D2Dance Přerov, Dance4life Opava, Go2dance Olomouc, Stardance Chomutov, TC Move 21 České Budějovice, TCO Dance Plzeň a TŠ Hubený Prostějov.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám