Hlavní obsah

Obrazem: Autobus sjel ze srázu, řidič nepřežil

Novinky, Ondřej Kořínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jedna z nejhorších nehod v hlavním městě objektivem hasičů. Autobus sjel v Praze-Zličíně ze skály, zranilo se 14 lidí a řidič zemřel.

Foto: HZS Praha - Jan Kostík

Cestující z havarovaného autobusu.

Článek

Nehoda byla nahlášena hasičům kolem desáté hodiny ranní a na místo nehody vyrazilo několik desítek hasičů, záchranářů a policistů. Na místo byly povolány i dva vrtulníky. Novinky o tom informovaly.

Při nehodě se zranilo 14 lidí, dva z nich těžce. Řidiče autobusu během jízdy postihly zdravotní komplikace a zemřel.

„Autobus byl pomocí jeřábů vyproštěn ve spolupráci s těžkou vyprošťovací technikou DP spuštěním do strže a vrácením zpět na kola. Malá vodní plocha ve strži byla preventivně zajištěna sorpčními hady proti případnému úniku PHM. K úniku provozních kapalin a PHM z autobusu nedošlo, životní prostředí nebylo ohroženo. Jednotka asistovala dopravnímu podniku při odtažení vozidla do garáží DP. Potápěčskou skupinou HZS Praha, byla zkontrolována vodní plocha ve strži s negativním výsledkem,“ sdělila tisková mluvčí hasičů Pavlína Adamcová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám