Hlavní obsah

Objev roku, skupina Koblížc!, se těší do Jemnice

Novinky, Jirka Prokeš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mladá šumperská skupina Koblížc! hraje punk rock. Vydala tři alba a po pěti letech existence se těší slušné fanouškovské pozornosti. V anketě Český slavík získala prestižní cenu Objev roku 2012. V dubnu vystoupí na otevírání festivalové sezóny na Jemnickém Festu.

Foto: archiv kapely

Koblížc! zleva Wilip (baskytara, zpěv), Rob (bicí), Brandy (baskytara) a Josie (zpěv, kytara).

Článek

Kromě ceny Český Slavík byla kapela také nominována na kapelu roku v Cenách televize Óčko.

Kapela se skládá ze čtyř kluků Wilip (baskytara, zpěv), Rob (bicí), Brandy (baskytara) a Josie (zpěv, kytara). Kapela často zpívá o sexu, ale už tomu tolik nebude. „Máme ho ve spoustě textů, ale nelpíme na něm. Nemusíme o něm zpívat pořád. Mám už napsaných dost nových textů a v řadě z nich sex vůbec není,“ řekl Wilip

„Už na našem posledním cédéčku jsou texty z normálního života. Chtěl bych, abychom i nadále psali o běžných věcech, třeba i o víře nebo politice. S ní ale musíme opatrně, protože nejsme a nebudeme politická kapela,“ dodal Wilip.

Kapela nyní pilně pracuje dalším, již čtvrtém albu. V letošním roce chtějí vydat singl a natočit videoklip. Poté hned natočit celou desku.

Koblížc! hosty Jemnického Festu

Už příští měsíc, konkrétně v sobotu 20. dubna vystoupí Objev roku 2012 na Jemnickém Jaro Festu. Ten vždy otevírá a uzavírá festivalovou sezónu v České republice.

V jemnickém kulturním domě se na pódiu spolu s nimi vystřídají Děda Mládek Illegal Band, The Snuff, AppEND X, Vigo. Doprovod jim budou dělat Martin Kubín a Veronika Novaková. O zpestření se postará taneční skupina 4K a Pepa Táborský jako triatlonista.

Bližší informace jsou na Facebooku a na webu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám