Hlavní obsah

Objekty Romana Šediny z porcelánu a keramiky představuje ostravská výstava

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Výstava objektů z porcelánu a keramiky pod názvem ARISTOCRAFT Romana Šediny je od 9. července k vidění v galerii INDUSTRIAL Gallery v Zahradní ulici 10 v Ostravě.

Foto: Josef Zajíc

ARISTOCRAFT Romana Šediny v INDUSTRIAL Gallery v Ostravě 9.7.2013

Článek

Nová kolekce originálních keramických objektů designéra Romana Šediny vznikla nejstarší technikou tvarování keramiky. Na hrnčířském kruhu autor vytvářel zvětšené poháry, talíře a vázy ve zlatavých, bronzových a kovových efektech glazury.

Roman Šedina spontánně vytáčí tvary, které evokují baroko a klasicismus. Jeho nádoby a tvary vykazují hluboké kořeny evropské tradice. Tuto techniku ručního zpracování oživuje a chce ji uchovat jako rodinné stříbro.

Roman Šedina, designer dekorativního porcelánu v interiéru, se zabývá inovativním designem porcelánových doplňků. Své zkušenosti získával při navrhování interiérových obkladů i sanitární keramiky. Spolupracoval se značkami Lasselsberger ceramics, Idelal standart, Thun, Český porcelán. V roce 2008 založil vlastní značku LIMITED, která se orientuje na design nekonvenčního autorského porcelánu v limitovaných sériích. Jeho designová práce zahrnuje svícny, vázy, mísy a také drobné sety určené pro stolování.

Na výstavě prezentuje své autorské šperky z keramiky také Lucie Ostráková.

Související témata:

Výběr článků

Načítám