Hlavní obsah

Obchodní centrum Frýda vytvoří v regionu přes dvě stovky nových pracovních míst

Novinky, Kateřina Martykánová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Již za necelé tři týdny přivítá Frýda v centru Frýdku-Místku své první zákazníky. Otevření centra přinese obyvatelům města nové nákupní možnosti pod jednou střechou, ale také přes 200 pracovních míst. Frýda zahájí provoz 13. listopadu čtyřdenním programem pro celou rodinu i řadou speciálních nabídek prodejců.

Foto: OC Frýda
Článek

Výstavba obchodního centra nyní vstupuje do poslední etapy, která je spojená nejen s úpravou interiérů centra, kde se momentálně dokončují společné prostory a doplňují designové prvky i sanitární technika. „Téměř 95% obchodních jednotek již má své pronajímatele, většina z nich už také nabízí a obsazuje uchazeči o zaměstnání nově vytvořené pracovní pozice. Těch by podle aktuálních odhadů potřeb nájemců mělo být více než dvě stě, “ uvádí ředitelka centra Petra Bujnošková.

V obchodním centru zákazníci najdou 69 prodejen známých značek jako je například H, Reserved, New Yorker, Mohito, Neoluxor, Sportisimo, Euronics, CCC a řadu dalších, které dosud ve Frýdku–Místku nebyly zastoupeny.

Zákazníkům bude k dispozici také supermarket Billa, 5D kino, Sushi restaurace, kavárna a několik restaurací rychlého občerstvení. „V obchodní pasáži připravujeme také zázemí pro maminky s malými dětmi v podobě prostor pro kojení a přebalování nebo možnosti ohřát jim kojeneckou stravu ve foodcourtu,“ doplňuje Petra Bujnošková.

V podzemním podlaží objektu bylo vybudováno velkokapacitní parkoviště pro 600 osobních aut s vyhrazenými speciálními zónami pro vozy na LPG pohon i místy pro rodiny s dětmi. „Parkoviště mohou návštěvníci využít zdarma po dobu 5 hodin,“ říká ředitelka centra.  

Také terénní úpravy okolních prostranství čekají v následujících dnech závěrečné práce. „Momentálně se chystá výsadba zeleně a dřevin, která by měla být provedena do konce října,“ upřesňuje ředitelka centra a dodává: „Začátkem listopadu plánujeme také provést povrchové úpravy na části Riegrovy lávky pro pěší směrem k centru.“

Centrum vyzdobené vánočními dekoracemi se otevře veřejnosti ve čtvrtek 13. listopadu v 11.00 hod. Až do neděle 16. listopadu bude každý den probíhat pestrý program pro celou rodinu zahrnující, soutěže a aktivity pro děti, vystoupení místních souborů i řadu dalších akcí a překvapení u jednotlivých prodejců.

Více informací o obchodním centru na www.ocfryda.cz

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám