Hlavní obsah

Občané Zlína v anketě rozhodnou o využití plochy po nedostavěném obchodním středisku

Novinky, Vlastimil Langer, PhDr.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Torzo nedostavěného obchodního střediska na zlínském sídlišti Jižní Svazy se po sedmadvaceti letech proměnilo v hromadu sutin.

Foto: Vlastimil Langer, PhDr.

Z rozestavěného obchodního centra jsou sutiny.

Článek

„Po jeho definitivním odstranění bude mít město k dispozici velmi cennou rozvojovou plochu. S výstavbou obchodního centra, jak je uvedeno v územním plánu, se nepočítá,“ sdělil tiskový mluvčí zlínského magistrátu Zdeněk Dvořák.

V první fázi po demolici objektu dojde k terénním úpravám, aby prostor navázal na stávající Centrální park. K tomu, co na něm vznikne, budou mít možnost vyjádřit se občané města. „Vyjádřete svůj názor, pošlete městu tipy. Určitě se jimi budeme zabývat a předáme je příštímu vedení radnice, které bude výstavbu na místě po torzu realizovat. Příprava a zajištění financí, to vše zabere roky,“ řekl primátor Miroslav Adámek.

Svůj názor mohou Zlíňané vyjádřit prostřednictvím ankety, které potrvá do konce srpna. Anketní lístek je v aktuálním Magazínu Zlín nebo na titulní straně webu www.zlin.eu, rubrika Mohlo by vás zajímat, banner Anketa využití plochy.

Bourání torza potrvá nejdéle do října. Podle Zdeňka Dvořáka za práce město zaplatí 4,7 miliónu korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám