Hlavní obsah

O vítězi šachového turnaje mládeže rozhodlo až poslední kolo

Novinky, Luděk Sefzig

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Smíchovská radnice hostila v sobotu 7. června 145 mladých milovníků královské hry, kteří přijeli bojovat na šachovnicích v 19. ročníku mezinárodního šachového turnaje Smíchovská klání mládeže. Tento turnaj je pořádán pravidelně u příležitosti Mezinárodního dne dětí.

Foto: Archiv ŠK Smíchov

Šachům na závodní úrovni se věnují děti už od útlého věku.

Článek

Záštitu nad turnajem převzal JUDr. Petr Lachnit, zástupce starosty Městské části Praha 5, který při zahájení turnaje hráče pozdravil a popřál jim hodně zdaru v nastávajících bojích.

Hrálo se švýcarským systémem, kategorie do 12 let, 9 kol, 2 x 20 minut, kategorie do 16 let, 7 kol, 2 x 25 minut na partii. V kategorii mladší žáci zvítězil jedenáctiletý Pavel Haase z ŠK PORG. Ve společném turnaji starších žáků a juniorů zvítězil Daniel Rous z ŠK VŠFS.

„Boje na špici startovního pole byly vyrovnané a tak o vítězi rozhodlo až poslední kolo,” komentoval napínavý turnaj Petr Lachnit.

 „Díky těm, kteří turnaj podpořili. Hráči vyjádřili svůj dík mohutným potleskem Úřadu Městské části Praha 5 za dlouhodobou podporu šachového sportu na Praze 5. Turnaj měl hladký průběh, hráče bezesporu uspokojil a svým konáním obohatil slavnostní společenskou na Praze 5,” dodal Karel Vandas z pořádajícího Šachového klubu Smíchov.

Kompletní výsledky naleznete na stránkách Úřadu MČ Praha www.praha5.cz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám