Hlavní obsah

O víkendu startuje Pražský piknik, dvoudenní festival dobrého jídla

Novinky, Tomáš Kopečný

Další z řady gastronomických akcí Letňáku 2017 – Léta pro Pražany je tu. Na Střeleckém ostrově v Praze se již tento víkend bude konat Pražský piknik, na němž můžete ochutnat chutě mezinárodní či street kuchyně a užít si piknikovou atmosféru v samotném srdci Prahy. Každý den bude otevřeno od 10 hodin.

Foto: Pražský piknik
Článek

Pražský piknik je koncipován jako takový food festival v přírodě. Vezměte si piknikový koš, projděte s ním mezi stánky a vybrané pochoutky si vychutnejte s přáteli kdekoli na dece na ostrově. Co se týče stánků, směřovat budou do oblasti street food, fine food či mezinárodní kuchyně. Deky a piknikové košíky si můžete půjčit na místě nebo si doneste vlastní. Vstup je po oba dny zdarma.

Součástí festivalu bude samozřejmě i doprovodný program. V sobotu proběhne barmanská soutěž s degustací drinků namíchaných na téma Piknik. Barmanská disciplína prověří 6 vylosovaných barmanů z 12 vybraných barmanů z celé České Republiky. Barmani budou mít 10 minut na svou prezentaci v libovolném stylu. 

V neděli se pak můžete těšit na finále největší soutěže v pojídání křidélek v Praze. Uvidíte sedm nejlepších, kteří postoupili z kvalifikačního kola. Akce má charitativní podtext a podpoří organizaci Life 4 Kids - Uganda. 

Reklama

Výběr článků

Načítám