Hlavní obsah

O víkendu se na Máchovo jezero sjedou škodovky

Novinky, Matěj Kryndler

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Do kempu Klůček v Doksech se již po šestadvacáté sjedou příznivci vozů Škoda.

Foto: Matěj Kryndler

MTX Roadster - poměrně raritní vůz z produkce českého Metalexu. Vyrobeno cca 200ks.

Článek

V pátek 13. května již od časného odpoledne začnou do malebných Doks u Máchova jezera najíždět majitelé vozidel Škoda všech typů, koná se zde již 26. Škoda sraz Doksy. Hlavním srazovým dnem je jako obvykle sobota.

Na co se příchozí a účastníci srazu mohou těšit? Novinkou na srazu budou dvě besedy na (nejen) škodovácká témata, tématem první besedy, kterou povede známý fotograf Vladimír Cettl bude „Putování za vraky“. Vladimír Cettl (někteří škodovkáři ho spíše znají pod přezdívkou Láďa Ladič) v ní bude vyprávět o tom kde všude se při svých toulkách světem zastavil a jaké „pěkné“ vraky objevil. Samozřejmostí je, že přednáška bude doplněna projekcí.

Druhá debata bude už ryze škodovácká a to „Rapidem kolem světa“, jak již název napovídá bude pojednávat o započaté cestě kolem světa Škodou Rapid 136, která prozatím skončila v Peru, kde Ivanovi auto zabavila celní správa za překročení tranzitní doby přes stát, ironií jest, že k tomuto překročení povoleného času došlo kvůli poškození motoru u Rapida místním nekvalitním benzínem, ale to jsem trochu předběhl... O tom povypráví Ivan Monev sám. I tato beseda bude doplněna projekcí. 

Pro příchozí však budou největším lákadlem vozy, které na sraz přijedou. A zastoupení typů je opravdu široké, nejstarším vozem na minulém srazu byla Felicia z roku 1962 a nejnovějším Superb třetí generace z roku 2015. Srazu se zúčastňují jak vozy v původním stavu, tak vozy upravené. Občas se objeví i nějaká malosériová vozidla či prototypy.

Vyhodnocení nejhezčích vozů, které vyberou účastníci a návštěvníci srazu, proběhne v sobotu v podvečer, stejně jako soutěže - např. v hodu startérem do dálky. Ale besedy a soutěže jsou jen část připraveného programu.

Výtěžek z dobrovolného vstupného a 50 Kč z každého účastnického poplatku bude věnováno DD Radenín.

Reklama

Výběr článků

Načítám