Hlavní obsah

O Ostravské Truhlíky se zatím hlásí čtyři desítky zájemců

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Více než stovku žardiniér v centru Ostravy nabízí k adopci Multižánrové centrum Cooltour ve spolupráci s Technickými službami Moravská Ostrava a Přívoz. Díky projektu s názvem Ostravští Truhlíci si budou moci Ostravané zdobit a udržovat svěřenou žardiniéru neboli truhlík.

Foto: Josef Zajíc

Ostravští Truhlíci 6.5.2014:

Článek

„Chceme, aby se lidé starali o veřejný prostor, o město ve kterém žijí, pracují nebo se v něm prostě pohybují. Můžeme totiž ovlivnit kvalitu prostředí kolem sebe tím, že nebudeme jen kritizovat, co je špatně, ale také přiložíme ruku k dílu,” vysvětlila základní cíl koordinátorka projektu Soňa Frídlová.

Přihlásit se mohou nejen jednotlivci či skupiny lidí, ale také firmy či neziskové organizace. Přispějí tak k lepšímu vzhledu okolí kde žijí, studují nebo kde je umístěna provozovna jejich společnosti, restaurace či obchod.

Adoptovaný truhlík si patron bude moci také pojmenovat. Jeho jméno společně se jménem či názvem patrona a informace o projektu budou zveřejněny na cedulce umístěné na žardiniéře. Kromě údržby okrasných rostlin budou moci zájemci své truhlíky zkrášlit i neživou výzdobou.

Letos budou žardiniéry v centru Ostravy osázeny zcela novou výsadbou. „Zdobit je budou okrasné trávy, převislé surfinie, dřišťál, túje či cypřiše,” informovala Martina Kittnerová z technických služeb centrálního ostravského obvodu. Pro pečovatele bude vytvořen manuál, jak se o truhlík starat. „Bude obsahovat četnost a množství zálivky, odstraňování nečistot a v malém rozsahu i potřebné pletí,” dodala Kittnerová.

Na webových stránkách www.cooltourova.cz je již nyní k mání mapa žardiniér/ truhlíků, podle které si mohou zájemci vybrat tu svou vyvolenou a pronajmout si ji za daných podmínek. Podle koordinátorky projektu je k 6. květnu již 39 zájemců o Ostravského Truhlíka.

Zájemci se mohou hlásit na mailu truhlici@cooltourova.cz

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám