Hlavní obsah

O čtvrté adventní neděli se konal v Ostravě Vánoční kros

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Již 29. ročník Vánočního krosu jako Memoriál Drahomíra Gromotoviče a Bohumila Prauzka uspořádali spolu s maraton klubem Seitel Ostrava Ing. Jiří Brož a Vladimír Pastňák. Závod se konal v areálu zdraví v Bělském lese v Ostravě v neděli 18. prosince.

Foto: Josef Zajíc

Ostrava 18. 12.2016 Vánoční kros v Bělském lese. Start závodu. Vystartovalo 76 závodníků v - 6 stupních.

Článek

Drahomír Gromotovič a Bohumil Prauzka byli učitelé tělesné výchovy a aktivní trenéři, kteří se věnovali především dětem a mládeži. Stejnou práci nyní zajišťuje pro zájemce Ing. Jiří Brož, který působil ve funkci ředitele závodu, a jeho kolega Vladimír Pastrňák jako hlavní rozhodčí.

Start 29. ročníku Vánočního krosu byl pro všechny kategorie v 10.30 hodin. Vzhledem k tomu, že okolí areálu zdraví nenabízelo žádné zázemí, závodnici přišli, převlékli se a šli do „boje”.

Všechny kategorie běžely dva tříkilometrové okruhy. Trať byla postavena v kopcích i na rovině. Běželo se  na velmi zmrzlé podložce. Závodu se zúčastnilo 76 závodníků v kategoriích dětí, žen a mužů.

Závod dětí vyhrála Tereza Štětínská z SKOB Ostrava. Tříkilometrovou trať aběhla za 13:58 minut.

Dospělí byli rozděleni do věkových kategorií: muži  A - do 39 let, B - do 49 let, C - do 59 let, D - do 69 let a E - nad 69 let. V této kategorii běžel nestor běhů, 83letý pan Gaman se svým pejskem. Pro ženy byly vypsány kategorie F - do 35 let a G - nad 35 let.

Očekávaných nejlepších výsledků dosáhli mladí muži, členové atletického klubu SSK Vítkovice: 1. místo Lukáš Chwistek - SSK Vítkovice - 18:15, 2. místo Michal Stanovský - SSK Vítkovice - 19:32, 3. místo Matouš Vrzala - SSK Vítkovice - 19:44.

V kategorii žen doběhla jako první Silvie Štíglerová - SSK Vítkovice - 21:57, 2. místo Petra Pastorová - MK Seitl Ostrava - 21:58, 3. místo Kateřina Bluchová - SSK Vítkovice -  23:07.

Své svěřence podpořili trenéři AK SSK Vítkovice Mgr. Augustin Šulc a Vladimír Černý. Za Maraton klub Ostrava se zúčastnil Oto Seitl.

Závěrečné zhodnocení, vyhlášení výsledků a vylosování tomboly proběhlo ve sportklubu Racek v Ostravě-Výškovicíh.

Ing. Jiří Brož organizuje: 24. prosince 2016  XIII. ročník Štědrovečerního běhu Jilešovicemi"- Start v 10.00 hodin běží se 4 km. 1. ledna 2017 II. ročník Novoročního (radostného) běhu do Háje a zpět. Společný start ve 13.00 na návsi v Jilešovicích. Běží se 5,555 km. 

Související témata:

Výběr článků

Načítám