Hlavní obsah

O adventních nedělích čeká návštěvníky Labyrintu pod Zelným trhem i degustace

Novinky, Jaroslav Štěpaník

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Už nějaký čas se Brno otevírá návštěvníkům i svým podzemím. Také domácí se dozví mnohé o minulosti města. Ty, kteří navštíví Labyrint pod Zelným trhem v některé z adventních nedělí, čeká malý bonus.

Foto: Pivovar Starobrno
Článek

Pivovar na Starém Brně stojí už téměř půl druhého století. Slušný věk, oproti historickému podzemí však mladík, ale čilý. Letos nabídne v Labyrintu podzemí, o které pečuje Turistické a informační centrum, degustaci Reservy, pivního speciálu připravovaného již třetím rokem pro adventní čas.

Starobrněnští sládci vařili už o letních prázdninách, pak Reserva sto dnů dozrávala v ležáckých sklepech. Vyrobena je z jakostních moravských surovin, včetně chmele. Letos obsahuje pět druhů sladů z Litovle, Prostějova a Hodonic, chmel je z Tršic.

Návštěvníci Labyrintu přicházejí za poznáním podzemních chodeb a sklepení, atraktivním způsobem se jim otevírá dávná historie města. O každé adventní neděli je nyní přichystán malý bonus v podobě ochutnávky speciálního adventního piva. Pod Zelným trhem je bude očekávat emeritní sládek pivovaru Starobrno Bohuslav Kandrnál, který o speciálu jantarové barvy Reserva 2016 povypráví a dá všem ochutnat. 

Pivo k podzemním sklepům a městu neodmyslitelně patří. V Brně se vařilo a pilo již v třináctém století, městská privilegia z roku 1243 to neopomíjejí. V Brně také na konci 18. a počátku 19. století působil sládek Poupě (1753 - 1805), který položil odborné základy pivovarnictví.

Degustace se neplatí, je součástí vstupenky do Labyrintu pod Zelným trhem. Podzemí s Reservou každou adventní neděli při prohlídkách od 14:30 do 18:00.

Další informace na www.starobrno.cz nebo v TIC Brno.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám