Hlavní obsah

Nutela a Sova Smrti zahrají v ateliéru v centru Prahy

Novinky, Marta Kloučková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V soukromém ateliéru GRID v centru Prahy už více než rok probíhají jazzové koncerty, jam sessions a zvukové performance. Volná improvizace a experimentální hudba jsou stavebními kameny dvojkoncertu kapel Nutela a Sova smrti, který se uskuteční v pondělí 9. května na adrese Opatovická 18.

Foto: archiv Michaely Antalové

Michaela Antalová z bubenického dua Nutela

Článek

GRID je místo výjimečné svým interiérem, umístěním a potemnělou atmosférou nabízející bezpečný úkryt všem formám umění, které se vymykají hlavnímu proudu. Nejinak tomu bude i na tomto koncertě. 

Nutela je mladé norsko-slovenské improvizační bubenické duo, které tvoří Michaela Antalová a Knut Kvifte Nesheim. Bubenice a perkusistka Michaela Antalová momentálně studuje improvizaci a jazz na Norwegian Academy of Music v Oslu. Do Čech se ale pravidelně vrací kvůli kapele Dunajská vlna, která právě vydává nové album. Je součástí kapely Arará a podílela se také na debutovém albu skupiny Ankramu a na desce Miláček slunce kapely Květy. Knut Kvifte Nesheim je norský bubeník a hudební skladatel, který se ve své tvorbě věnuje především improvizované hudbě – otevřené, hravé a intenzivní.

Široce otevřená a velmi intenzivní je i tvorba Sovy smrti. Ve volně improvizačním duu Sova (Tomáš Mika) hraje na preparované banjo a smrti (Jan Faix) řečené banjo všelijak elektronicky kejhlí a krášlí. Sova smrti momentálně chystá album složené z živých vystoupení v klubech Paliárka a Punctum.

Snaha organizátorů jazzových koncertů v GRIDu je ukázat uměleckou hudební tvorbu v nových souvislostech a v moderním prostředí. Intimita klubu navíc umožňuje performerům, aby se zbavili zábran ve zkoumání nových hudebních možností a předali posluchačům své vize v ryzí a surové podobě.

Začátek koncertu je ve 21 hodin.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám