Hlavní obsah

Nový urgentní příjem Krajské nemocnice T. Bati bude mít nejmodernější vybavení v kraji

Novinky, Dana Lipovská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zrekonstruovaný urgentní příjem Krajské nemocnice T. Bati ve Zlíně s akutní péčí na jednom místě s sebou přinese i další výhody pro personál a pacienty. Především nové přístroje, nová transportní lůžka i elektronický vyvolávací systém.

Foto: Adéla Čuříková
Článek

Největším přínosem nového urgentního příjmu bude především soustředění akutní péče na jedno místo, což přinese například kratší čekací doby. Rekonstrukce prostor bude znamenat i lepší orientaci pro pacienty, kterou umožní barevné naváděcí pásy, pro větší bezpečnost a přehled budou moci lidé nově využít elektronický vyvolávací systém. Krajská nemocnice také získala díky evropským dotacím řadu nových přístrojů v celkové hodnotě přes tři milióny korun.

„Urgentní příjem bude vybaven novým ultrazvukem, novým defibrilátorem a EKG, přístrojem na zevní srdeční masáž, transportním ventilátorem či novou monitorovací technikou. Součástí bude také sedm transportních lůžek,” uvedl primář Urgentního příjmu Krajské nemocnice T. Bati MUDr. Michal Pisár a dodal, že moderní technologie budou srovnatelné s vybavením velkých fakultních nemocnic, což by mohlo přispět i k zájmu zdravotníků pracovat právě na urgentu ve Zlíně.

Pokud vše půjde podle plánu, nový urgentní příjem by pro první pacienty mohl začít fungovat od února příštího roku.

Reklama

Výběr článků

Načítám