Hlavní obsah

Nový silniční obchvat už vede motoristy mimo obec Hájek na Domažlicku

Novinky, Alena Lochmannová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Významně se od úterý 10. července uleví obyvatelům obce Hájek nedaleko Všerub na Domažlicku. Úterkem jim začal sloužit obchvat obce Hájek na trase Kdyně – Všeruby na silnici II/184.

Foto: KÚ Plzeňského kraje

Zcela nová vozovka obchvatu o délce 930 metrů byla vybudována za necelý rok a investorem stavby je Plzeňský kraj.

Článek

Motoristé, především vzrůstající nákladní doprava projíždějící po silnici mezi Kdyní a Všeruby směrem k hraničnímu přechodu s Německem, už nebudou projíždět jejich obcí, ale minou ji po nově vybudovaném obchvatu.

Původní trasa vedla středem obce, rozdělovala ji tak na dvě části. Chodníky v obci neexistují. Zcela nová vozovka obchvatu o délce 930 metrů byla vybudována za necelý rok a investorem stavby je Plzeňský kraj.

"Původní předpokládané náklady na výstavbu obchvatu 27 miliónů korun se podařilo snížit na 24 miliónů. Pětaosmdesát procent nákladů, tj. přes 20 miliónů korun, se přitom pokryje díky podpoře z fondů EU prostřednictvím Regionálního programu NUTS II Jihozápad," uvedl při slavnostním otevření obchvatu první náměstek hejtmana Plzeňského kraje pro oblast dopravy Jaroslav Bauer.

Nová silnice vede převážně v terénním zářezu, takže hluk doléhající do obce bude minimální. Prakticky eliminováno bude nebezpečí střetu vozidel s chodci.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám