Hlavní obsah

Nový sborník berounského muzea představuje mechorosty i milostnou aféru

Novinky, Patrik Pařízek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dlouho očekávaný sborník berounského Muzea Českého krasu je již v prodeji. Zájemci v něm naleznou příspěvky z oblasti geologie, paleontologie, botaniky i historie.

Foto: Patrik Pařízek

Ve vstupu muzea můžete v příjemném prostředí nahlédnout i do dalších publikací se vztahem k Českému krasu.

Článek

„Letos bych rád upozornil například na článek Dany Hradilové o historii firmy Křemencové lomy v Berouně, na zajímavý příspěvek Patrika Pařízka o unikátních hodinách Antona Engelbrechta, kterým se dlouhodobě věnoval také během svého vysokoškolského studia, Lenka Žehrová nás seznámí s osobností Jakuba Demla a milostnou aférou ukrytou v jeho korespondenci, z geologické tématiky bych doporučil článek Karla Žáka o nekrasových jeskyních, nebo příspěvek Ireny Jančaříkové o 40. výročí chráněné krajinné oblasti Český kras. Z botaniky nás Pavel Špryňar seznámí s méně obvyklými formami mechorostů či lišejníků,“ představil stručně některé příspěvky paleontolog Muzea Českého krasu Mgr. Štěpán Rak.

Časopis je vydáván nepřetržitě od roku 1976 a uveřejňuje především původní práce zabývající se geologickými, paleontologickými, karsologickými, archeologickými, biologickými, historickými, etnografickými a dalšími výzkumy na území Berounska, Českého krasu a přilehlé oblasti, nicméně je otevřen i pro příspěvky s blízkou tématikou z jiných regionů či ze zahraničí, zprávy z akcí, novinky, nálezové zprávy, recenze a anotace a další drobné příspěvky.

Časopis je možné zakoupit na pokladně Muzea Českého krasu v Berouně (Husovo náměstí 87), nebo zaslat na dobírku po objednání na e-mailové adrese reditel@muzeum-beroun.cz.

Informace o předchozích ročnících najdete na webu muzea.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám