Hlavní obsah

Nový Lískovec sahal ve třetím kole první korfbalové ligy po historické výhře

Novinky, Jan Pařík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve třetím kole druhé nejvyšší soutěže se poprvé představily týmy Náchoda a rezervy Českých Budějovic. Stoprocentní zůstává stále Kolín.

Foto: VKC Kolín

Kolín v 1. lize

Článek

Neúplné třetí kolo druhé nejvyšší korfbalové soutěže přineslo tři premiéry. Poprvé se v první lize letos představila rezerva Českých Budějovic a na miniturnaji v Brně hned dvakrát slavila. Poradila si 20:10 s Šenovem a lehce 25:10 přehrála i domácí Nový Lískovec. V duelu mezi Brňany a Šenovem se odehrála další premiéra. Hosté si totiž po výsledku 20:16 připsali letošní první výhru.

V Pardubicích pak odehrály dvojzápas týmy Kolína a Náchodu, jenž letos odehrál také svá úvodní utkání. Proti velkému favoritovi soutěže to však měli náchodští korfbalisté těžké a padli 13:23 a 13:19.

Miniturnaj v Sezimově ústí za účasti domácího Tábora a brněnského a prostějovského béčka se z důvodu velké marodky domácích hráček neuskutečnil a odehraje se v náhradním termínu.

MINITURNAJ V BRNĚ

Historický okamžik byl na dosah. Domácí Nový Lískovec totiž sahal v duelu se Šenovem na svou první seniorskou výhru. Na slavnostní chvíli si však jeho hráči musejí ještě počkat, prohráli totiž nakonec o čtyři koše.

„Šli jsme do zápasu s tím, že to konečně zlomíme. První půlka se nám dost vydařila a byli jsme soupeři na dosah. Bohužel jsme ve druhé části začali víc kazit a Šenov toho využil. I tak věřím, že výhra přijde již brzy. I když to zas tak důležité není. O výsledky nám nejde, hrajeme pro zábavu a chceme, aby se pomalu zapojovali mladí hráči,“ vysvětloval korfbalista Nového Lískovce Jaroslav Drábek.

Proti českobudějovické rezervě pak byl domácí celek bez šance. Jihočeši vyrukovali se sestavou i s extraligovými hráči a zvítězili o propastných patnáct košů.

„Sestava se oproti extraligové lišila jen trochu. Bohužel nemáme tolik hráčů, abychom poskládali dva rozdílné mančafty. Snažíme se však hrát týmově a vyzkoušet si třeba i věci, které v extralize moc testovat nejdou,“ uvedl českobudějovický Daniel Šmíd.

„Když se nedívám na koše, tak hra byla celkem vyrovnaná. Pak jsme se však nechali rozhodit rozepřemi jednoho našeho hráče se soupeřem a už jsme se tolik nekoncentrovali,“ popsal Drábek.

KCC Sokol České Budějovice B - KC - ZŠ Šenov 20:10

KK Nový Lískovec Brno - KCC Sokol České Budějovice B  10:25

KK Nový Lískovec Brno - KC - ZŠ Šenov 16:20

DVOJZÁPAS V KOLÍNĚ

Opět jako nůž máslem. Kolínští hráči nepřipustili v dvojutkání s Náchodem žádné komplikace a připsali si dvě jasné výhry.

„V prvním zápase se soupeř chvíli držel, pak jsme však začali zvyšovat náskok a hlídali si to. Ve druhém duelu už jsme se střelecky trápili. Koncentrace už nebyla taková, jaká by měla být. Musíme si na to dát pozor, jindy se nám to nemusí vyplatit. I tak bych však rád pochválil soupeřův tým. Náchodský téměř dorostenecký výběr bojoval i za rozhodnutého stavu a snad mu duel s námi něco dal,“ ocenil hrající kolínský kouč Zdeněk Milichovský.

VKC Kolín - SK Plhov Náchod 23:13

SK Plhov Náchod - VKC Kolín 13:19

Reklama

Výběr článků

Načítám