Hlavní obsah

Nový investor má Stříbru přinést přes tři sta nových pracovních míst

Novinky, Martina Sihelská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Městu Stříbru, které se potýká s vyšším procentem nezaměstnanosti, se zřejmě blýská na lepší časy. Zřejmě přijde nový investor a s ním přes tři sta pracovních míst.

Foto: Martina Sihelská

Vladimír Müller ukazuje prostor, který má novou komunikaci a veškeré rozvodové sítě. Zde mohou investoři zahájit stavbu.

Článek

Do průmyslové zóny vznikající v areálu bývalých kasáren ve Stříbře vstupuje nový významný investor, a to společnost RSF Elektronik spol. s r. o., která vyrábí přesné obrobky a kabelové systémy pro průmyslové účely.

„Tato společnost vybuduje ve Stříbře v letech 2012 až 2013 na ploše téměř čtyři a půl hektaru nový výrobní závod. Součástí výrobního závodu bude i špičkové centrum přesného obrábění vybavené nejmodernějšími plně automatizovanými CNC obráběcími stroji. V první fázi bude zaměstnávat stříbrský závod více než 350 osob. Tento podnik je součástí koncernu Dr. Johannes Heidenhain, který ve více než padesáti pobočkách po celém světě zaměstnává přes sedm a půl tisíce osob,“ informoval prokurista spol. Waystone CZ Vladimír Müller.

Výstavba závodu ve Stříbře je součástí plánu koncernu na rozšíření svých výrobních kapacit v České republice, kdy v současném působišti RSF Elektronik v Chotěšově u Plzně zůstane a rozšíří své kapacity její sesterská společnost MD Elektronik, zatímco RSF Elektronik se přesune do svého nového působiště, do Stříbra.

„Místo ve Stříbře pro stavbu průmyslového areálu si jmenovaná firma vybrala na základě připravenosti pozemku a jeho připojení na inženýrské sítě. Zohlednila také vzdálenost od stávajícího areálu, umístění poblíž centra města Stříbra s blízkým napojením na dálnici a do budoucna i s dobrým zdrojem kvalifikované pracovní síly,“ uvedl Müller.

Posledním úředním krokem, který je nutný před podpisem smlouvy s městem učinit, je schválení prodeje pozemku společnosti RSF Elektronik zastupitelstvem města, které se bude konat 19. prosince.

„V období vysoké nezaměstnanosti občanů Stříbrska je naděje, že se výrazně zvýší počet pracovních příležitostí. Jsme si vědomi, že jakékoliv snížení procenta nezaměstnanosti kladně ovlivní život města v mnoha směrech. Věřím v podporu zastupitelů, kteří budou schvalovat uzavření smlouvy, věřím ve zdar plánované spolupráce,“ řekl starosta města Stříbra Bohuslav Červený (TOP 09).

Vznikající průmyslová zóna v bývalých kasárnách ve Stříbře je výsledkem spolupráce města Stříbra a developerské společnosti Waystone CZ, která je výhradním partnerem města pro revitalizaci areálu bývalých kasáren. Společnost Waystone CZ zahájila přípravné práce na revitalizaci území na jaře roku 2009. 

„Jsem rád, že se potvrzuje správnost volby tehdejšího zastupitelstva, které poté, co město převzalo rozsáhlý areál kasáren do vlastnictví, dalo zelenou rozvojovému projektu komplexní revitalizace kasáren a jsem také rád, že současné zastupitelstvo tento projekt dále podporuje,“ řekl stříbrský senátor Miroslav Nenutil (ČSSD).

Lidé se na novou firmu těší, i když prý všechny nezaměstnané nepojme. „No, je to fajn, že aspoň tři sta padesát lidí získá práci, buďme rádi aspoň za to, každá kapka dobrá. Ovšem na tak velké město je to ještě málo míst. Takže věřím, že v dalším letech sem ještě přijdou jiní investoři,“ řekla Štěpánka Volárová ze Stříbra.

Reklama

Výběr článků

Načítám