Hlavní obsah

Nový digitální vzdělávací portál pro všechny, kdo chtějí poznat svět ekonomiky a byznysu

Novinky, Šárka Štveráková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moravská vysoká škola Olomouc (MVŠO) spustila dlouho připravovaný studijní portál EDULAM obsahující studijní opory k předmětům, které jsou na škole vyučovány, záznamy z přednášek expertů z praxe, a především téměř stovku krátkých výukových videí z oblasti ekonomie, managementu či marketingu.

Foto: Šárka Štveráková
Článek

On-line studijní materiály jsou připraveny ve spolupráci se studenty MVŠO a ocení je především studenti kombinovaného studia, pro něž jsou efektivním a žádaným doplňkem pro studium. Cílem je poskytnout studentům relevantní a ověřený obsah zprostředkovaný digitální formou, kterou ve studiu preferují.

„Tento formát odpovídá požadavkům aktuálním trendům digitalizace ve vzdělávání i samotných studentů, kteří tak mají možnost zhlédnout či jen poslouchat krátká videa třeba v tramvaji,“ uvedla Vladimíra Sedláčková, náměstkyně ředitele MVŠO.  

Podle rektorky MVŠO Jarmily Zimmermannové je realizace portálu jedním z dílčích kroků k nalezení rovnováhy mezi předáváním teoretických znalostí a praktických zkušeností, o kterou škola dlouhodobě usiluje. To se odráží i v názvu portálu, který vznikl zkrácením motta „Education for Labour Market“.

„Web není určen jen pro naše studenty, každý návštěvník si zde může najít, co jej zajímá bez ohledu na to, jestli si potřebuje doplnit teoretické poznatky či rozvinout praktické dovednosti, které mu pomohou dále posouvat například v jeho podnikání,“ řekla Jarmila Zimmermannová.  

„Od počátku MVŠO usilujeme o to, aby naši studenti měli možnost seznámit se s běžnou praxí firem už při studiu. Studijní programy, které poskytujeme, jsou typické svou velkou dynamikou a naši studenti oceňují, že jim umožňujeme už od začátku jejich kariéry vstup do reálného prostředí firem, které byznysem každodenně žijí. Správnost tohoto přístupu potvrdil i novelizovaný vysokoškolský zákon, který začal od roku 2016 rozlišovat akademicky zaměřené a profesně zaměřené studijní programy. Díky zkušenostem, které jsme v tomto směru již nasbírali, byla MVŠO první vysokou školou v České republice, která profesně zaměřenou akreditaci získala,“ dodala rektorka Zimmermannová.

V současné době spolupracuje MVŠO se 123 firmami. „Díky dobrým a dlouhodobým vztahům s firmami dostáváme od našich partnerů zpětnou vazbu, která nás informuje o připravenosti našich absolventů a poskytuje nám i srovnání s absolventy jiných škol, ve kterém vynikají naši absolventi především v oblastech řízení lidských zdrojů, vedení týmů a strategickém řízení a plánování,“ uzavírá Jarmila Zimmermannová. 

Adresa webové stránky Edulam: www.edulam.cz

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám