Hlavní obsah

Novou čekárnu pro cestující expresními vlaky otevřeli v Ostravě

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V pondělí 12. června otevřel člen představenstva Českých drah, zodpovědný za osobní dopravu, Michal Štěpán další ČD Lounge - čekárnu pro cestující expresními vlaky jako EuroCity, InterCity a další.

Foto: Josef Zajíc

Ostrava 12.8.2017 ČD Lounge Českých drah v novém. Hlavní nádraží Ostrava.

Článek

Čekárna je umístěna na hlavním nádraží Ostrava v prvním patře přepravní haly. Je zasvěcena Daně a Emilovi Zátopkových. Podlaha je z tartanu a má podobu běžecké dráhy.

Slavnostní otevření čekárny uvedly svým koncertem flétnového kvarteta studentky Janáčkovy konzervatoře Ostrava. Přítomné hosty přivítal Michal Štěpán, člen představenstva Českých drah zodpovědný za osobní dopravu.

„České dráhy otevřely síť šestice VIP čekáren ČD Lounge už před dvanácti lety. Zákazníci si v nich můžou před cestou odpočinout, nebo se občerstvit. Dříve byly tyto salonky primárně určeny cestujícím vlaků SC Pendolino. Národní dopravce nicméně zareagoval na poptávku a dveře těchto čekáren otevřel i lidem cestujícím v dalších vlacích vyšší kvality. Oddělená a moderní čekárna nenabízí jen klid, ale přidává i bezplatný přístup k internetu pomocí spolehlivější technologie wi-fi, dětský koutek, elektrické zásuvky a ve většině případů i toaletu a přebalovací pult. Všechny ČD Lounge jsou navíc klimatizované, samozřejmostí jsou displeje s časy odjezdů a pravidelný či stálý dozor zaměstnanců ČD. Chceme, aby ČD Lounge nabízely zákazníkům kromě pohodlí při čekání na vlak i něco navíc. S rozšiřující se klientelou také měníme i design celého prostoru a vybrali jsme osobnocti spjaté s železnicí nebo regionem,” informoval Michal Štěpán.

V Ostravě padla volba na nejslavnější atletický pár všech dob - manžele Danu a Emila Zátopkových. České dráhy již zasvětili ČD Lounge v Brně grafikovi a ilustrátorovi Jiřímu Boudovi, v Pardubicích Janu Pernerovi a v Praze siru Nicolasi Wintonovi.

Člen správní rady Nadačního fondu Dany a Emila Zátopkových Karel Engel předal zástupcům Českých drah pozdrav od Dany Zátopkové, která do VIP čekárny poslala první nádobí v podobě tematicky ozdobeného půllitru. 

Kdo může využít služeb ČD Lounge:

Cestující s platnou jízdenkou pro 1. třídu, cestující s platnou jízdenkou na 2. třídu společně s místenkou pro vlak vyšší kvality (railjet, SuperCity, EC, IC, EN, Ex, Rx) nebo místenkou SC či railjet business nebo s lůžkovým či lehátkovým příplatkem pro vlak vyšší kvality.

Cestující se zákaznickou aplikací IN 100 nebo IN Business na in Kartě, cestující s dětmi do 10 let, těhotné ženy, cestující s platným průkazem ZTP nebo ZTP/P.

Související témata:

Výběr článků

Načítám