Hlavní obsah

Novinky letošního olomouckého půlmaratonu

Novinky, Terezie Lišková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Již tradičně na konci června tohoto roku tisíce závodníků poběží olomouckými ulicemi Mattoni 1/2Maraton. Organizátoři z RunCzech ve spolupráci se statutárním městem Olomouc na letošní půlmaraton naplánovali několik změn.

Foto: Prague International Marathon, spol. s r.o.

Mattoni 1/2Maraton Olomouc upravuje trať

Článek

Tou největší je, že se závod poběží v opačném směru. Trasa nepovede po ulicích 1. máje a 8. května, protože se tou dobou budou rekonstruovat. Tím by se mohl závod zrychlit, protože závodníci nepoběží po dlažebních kostkách. Nová bude také otočka v Lazecké ulici.

Druhý největší závod tohoto typu v České republice se poběží 25. června a zúčastní se ho 6200 běžců z celého světa. Mezi nimi i elitní běžci z Afriky nebo olomoucká rodačka Petra Kamínková. Ta se v současné době řadí mezi nejúspěšnější české běžkyně.

„Je velké štěstí, že se RunCzech běžecká liga dostala před lety i k nám, Olomouc si totiž velký závod rozhodně zaslouží. Půlmaraton rozhýbal vlastně celé město, spousta lidí na letošní závod trénuje. Mně se zdejší trať moc líbí a už teď se těším na start,“ říká Petra Kamínková.

Mattoni 1/2Maraton Olomouc v loňském roce získal zlatou známku kvality, kterou uděluje Mezinárodní asociace atletických federací IAAF a řadí se tak k elitním atletickým akcím na celém světě. Jak poznamenal primátor Olomouce Antonín Staněk, půlmaraton zvyšuje prestiž a povědomí o Olomouci ve světovém měřítku a pomáhá ekonomice města i regionu. Přivede do Olomouce totiž také desítky tisíc fanoušků.

O olomoucký půlmaraton bývá velký zájem. Stejně tomu je i letos. I když se na start bude moci postavit o 700 běžců více než loni, zájemci o registraci by si měli pospíšit, protože už zbývá posledních 600 míst. Mimo hlavního závodu budou pro sportovce k dispozici i kratší varianty, čtyřčlenná nebo dvoučlenná štafeta 2Run a pro ty nejmladší také tříkilometrový dm rodinný běh. 

Reklama

Související témata:
RunCzech

Výběr článků

Načítám