Hlavní obsah

Novinkou letošní sezóny na zámku Duchcov je zámecká kavárna

Novinky, Marian Hochel

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Od jara je na duchcovském zámku přístupná půvabná zámecká kavárna Château Dux Café. Nachází se přímo před pokladnou na přízemí vstupního sálu zámku. V případě hezkého počasí můžete posedět na nádvoří zámku nebo na terase balustrádového schodiště s působivým výhledem do zámeckého parku a na panorama Krušných hor.

Foto: Petr Kříž

Zámecká kavárna vítá návštěvníky na zámku Duchcov

Článek

Kavárna nabízí vybrané druhy kávy, čaje, likérů a nealkoholických nápojů. Pochutnáte si i na zmrzlinových pohárech, vaflích, dortíkách či domácím cukroví. Při mlsání si můžete prohlížet figurální porcelán se zámeckými motivy z duchcovské porcelánky Royal Dux, který zdobí interiér kavárny.

Další zajímavosti o kavárně prozradila její vždy usměvavá provozovatelka Irena Bednářová:

Čím vás zaujal zámek Duchcov, že jste si jej vybrala na provozování zámecké kavárny?

„Duchcovský zámek je krásné a neobyčejné místo pro setkávání. Mít tak stroj času, mohli bychom si tu nad šálkem horké čokolády posedět s Casanovou, ochutnat lázeňské oplatky ve společnosti Goetheho, dát si zmrzlinový pohár a naslouchat při tom hlasu Beethovena či knížete Metternicha. Stroje času nemajíce můžeme jen vychutnávat chvíle při lahodných nápojích i laskominách a slavné návštěvníky těchto míst přivolat alespoň v představách.”

Zámeckou kavárnu jste otevřela pro návštěvníky zámku již během letošních velikonočních svátků. Jaké jsou ohlasy návštěvníků a Vaše dosavadní zkušenosti?

„Nebylo snadné připravit vše, abychom Velikonoce stihli. Moc mě potěšilo, když se mě návštěvník zeptal, zda sedí opravdu na zámecké židli, která pamatuje Casanovu. Návštěvníci si pochvalují stoprocentní arabiky, které podáváme v konvičkách připravené jako tureckou kávu. Příjemné je pro ně posezení na nádvoří či na zámecké terase.”

Je nějaká osobnost nebo událost z historie zámku, která vás inspirovala k přípravě vybrané speciality ve vaší zámecké kavárně?

„K poctě Casanovy připravujeme pohár Giacomo s griotkou, který připomíná dobrodruhovy pokusy v oblasti omlazování.”

Kavárna je otevřena pouze v otevírací době zámku.

Reklama

Výběr článků

Načítám