Hlavní obsah

Nová učebna hudební nauky, výtvarného oboru, koncertní sál - na to vše se mohou těšit žáci ZUŠ Slovácko

Novinky, Lenka Durďáková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vytváření rodinného a kreativního prostředí, v němž mohou děti s radostí objevovat svět umění. Právě to je jednou z věcí, na které si zakládá ZUŠ Slovácko v Uherském Hradišti, která se od příštího školního roku rozroste do dalšího patra domu Delta, ve kterém už několik let působí.

Foto: Archiv ZUŠ Slovácko

ZUŠ Slovácko - aktivní práce s dětmi

Článek

ZUŠ Slovácko vyučuje hudební a výtvarný obor a od příštího školního roku se nově chystá otevřít také obor taneční. S tím souvisí i rozšíření dosavadních prostor, které už začínají být slibně se rozvíjející škole těsné. Stávající i budoucí žáci ZUŠ Slovácko se tak mohou těšit na novou učebnu hudební nauky, výtvarného oboru i koncertní sál, kam by se mělo vlézt až 100 lidí.

„Máme velkou radost, že žáků stále přibývá a chceme i do budoucna školu rozvíjet a vytvářet pro naše žáky pestrou nabídku aktivit. V současné chvíli otevřením tanečního oboru a do budoucna plánujeme i rozšíření výtvarného oboru o fotografii a výuku na poli grafiky. Plánů je spousta a pro jejich realizaci potřebujeme také více místa,“ uvedl ředitel ZUŠ Slovácko David Hrubý.

„Zároveň však nemáme ambici stát se velkým kolosem, chceme zůstat školou s rodinným prostředím, kde jsme s žáky a jejich rodiči v těsném kontaktu a můžeme společně hledat tu nejlepší cestu pro každého z nich,“ dodal.

Školní rok pomalu spěje do svého finále a to znamená, že se blíží i čas přijímacích talentových zkoušek.

„Jsme rádi, že na Slovácku talent a nadšení pro hudbu a umění rozhodně nechybí a bereme také jako svůj úkol, aby tomu tak bylo i v budoucnu. Zveme děti k talentovým zkouškám, nemají se čeho bát. Talent dřímá v každém z nás, ale neobjevený a nerozvíjený v nás také může prospat celý život,“ podotkl David Hrubý.

Talentové zkoušky v Uherském Hradišti proběhnou v několika termínech. 26. května pro hudební a taneční obor a 31. května pro hudební a výtvarný obor. Zájemci o výtvarný obor mají možnost přijít i 6. června. Pro ty, kteří by nestihli tyto termíny, jsou ještě v červnu vyhrazeny dva náhradní, které proběhnou 13. a 16. června.

Bližší informace lze nalézt na webových stránkách školy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám