Hlavní obsah

Nová tribuna už roste. I Usaina Bolta možná překvapí, co uvidí v červnu při Zlaté tretře

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V červenci 2012 byla zahájena první etapa přestavby a rekonstrukce Městského stadionu v Ostravě - Vítkovicích. Atlet Usain Bolt bude překvapen, co v červnu na Zlaté tretře uvidí. Již nyní je patrné, že východní tribuny pro sedící diváky rostou jako z vody. A změn bude víc.

Foto: Josef Zajíc

Východní tribuna. Foto z 11.2.2013

Článek

"V polovině září 2012 pokračovala etapa rekonstrunkce multifunkčního Městského stadiónu pro atletiku a fotbal, v níž je zahrnuta rekonstrukce východní zastřešené tribuny s kapacitou zhruba 5000 sedících diváků s požadovaným sociálním zázemím, energocentry, skladovací halou, vstupními bránami a nutnými objekty dopravní a technické infrastruktury," informoval Ing. Jiří Hrabina, náměstek primátora města Ostravy.

Zhotovitelem stavby je firma Metrostav a. s., která byla vybrána ve výběrovém řízení. Předpokládané náklady na celou stavbu jsou 480 000 000 Kč (bez DPH). Kromě východní tribuny budou nově vybudovány i tribuny severní a jižní pro sedící diváky, ale nebudou zastřešeny. Nově budou postaveny stožáry na osvětlení stadiónu. Zcela nový bude trávník pro fotbal a na atletickém oválu a dalších sektorech bude položen nový umělý povrch v antukové barvě. Buduje se i nové zázemí tréninkových hřišť.

"Po dokončení rekonstrukce Městského stadiónu získá Ostrava sportovní stánek umožňující pořádání atletických soutěží mezinárodní kategorie," dodal Jiří Hrabina.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám