Hlavní obsah

Nová bezplatná evropská publikace pro mladé

Novinky, Tomáš Majliš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Od pondělí 14. října si mohou zájemci o současné dění v Evropě zdarma vyzvednout ve středisku Europe Direct Ostrava novou publikaci Evropa - Informační příručka pro mladé, která byla v těchto dnech vydána Evropskou unií.

Foto: Tomáš Majliš

Evropa - Informační příručka pro mladé

Článek

Cílem publikace je seznámit mladé lidi s fungováním Evropské unie a tím, jak každodenně ovlivňuje jejich životy.

Příručka má 54 stran, je přehledně rozdělena do 7 kapitol. Krok za krokem se tak mladý člověk seznamuje se základními pojmy, smyslem a historií integrace, jednotlivými unijními státy i s možnostmi, které z unijního členství vyplývají – pro mladé je to především možnost překračovat hranice bez pasových kontrol, studium v zahraničí i možnost ovlivnit dění kolem sebe volbou do Evropského parlamentu.

V jednotlivých kapitolách jsou otázky, kvízy a internetové odkazy, které rozšiřují a doplňují načerpané vědomosti z textu. Text je navíc doplněn o otázky k zamyšlení, které vedou k rozvíjení deduktivního myšlení i osobnosti mladého člověka, který si tak formuje vlastní názor na věc.

„Je málo materiálů, které mapují EU jako celek a které srozumitelně dokáží vysvětlit složitou unijní problematiku. Tato publikace je vhodným doplňkem klasických učebnic pro střední školy a může dobrým pomocníkem ve výuce,“ uvedla Mirka Matochová z Europe Direct Ostrava.

Novou publikaci si zájemci mohou vyzvednout každý všední den od 13 do 17 hodin ve středisku Europe Direct Ostrava v Dolní oblasti Vítkovice. Počet publikací je omezen.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám