Hlavní obsah

Nová atrakce pro návštěvníky Prahy je přímo v centru

Novinky, Jiří Cysař

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pro turisty se od začátku prázdnin objevila v ulici Na Můstku nová atrakce, a to možnost proletět se na simulátoru centrem Prahy. Na dvacet minut se usadíte do sedačky a letíte nad městem.

Foto: Jiří Cysař

Místa pro letce

Článek

Zážitek určený turistům, běžným návštěvníkům hlavního města i technologickým nadšencům, během kterého sami na vlastní kůži zažijí průlet historickým centrem Prahy. Lidé trpící strachem z létání nemusí mít žádné obavy, protože se ve skutečnosti nejedná o reálný let helikoptérou nad Prahou.

První realizace svého druhu v Evropě využívá kromě novátorské technologie i populárních brýlí Oculus Rift, které si nasazuje před letem každý návštěvník. Všechny technické části pak dohromady umožňují pasažérům letu zůstat pevně nohama na zemi a přitom se cítit jako by sami skutečně prolétali mezi pražskými památkami. Shlédnout místa a památky z pohledů, které člověk jinak nemá šanci vůbec vidět, působí velmi intenzivně na každého účastníka letu. Emoce pak umocňuje nakloněná plošina, pohybující se pod sedadly pasažérů.

Neváhal jsem a vyzkoušel jsem si tuto atrakci na vlastní kůži. Dostal jsem palubní lístek a let mohl začít. Potřebné instrukce jsem dostal od letušky, tedy obsluhy tranažéru, oblečené do uniformy letušky. Brýle na očích, podobné lyžařským, a už se předemnou ukazuje Václavské náměstí se sochou sv.Václava. Letíme přímo nad sochou a pak se vydáváme dolů do ulice Na Příkopech.

Pohled je to zvláštní a neznámý, komentář mi dokresluje nový zážitek. Domy vidíme z úrovně jejich posledních pater a náměstí je hluboko pod námi. Dvacet minut trvající zážitek pokračuje ulicí Na Můstku a Staroměstským náměstím, kde vystoupáme až do výšky Staroměstské radnice a shlížíme dolů na náměstí a na okolní střechy.

Posledním místem našeho letu je Karlův most se závěrečným pohledem na Pražský hrad a celou Prahu. Za něco málo přes dvě stě korun jsem se proletěl nad centrem města a viděl nevídané. Zpestřením tohoto letu je naklánějící se plošina, jež simuluje opravdové pocity v letadle a to i turbolenci.

Za zmínku jistě stojí skutečnost, že technologie je výsledkem vývoje českých inženýrů. Prague fly naleznete přímo pod Václavským náměstím v ulici Na Můstku a je tam otevřeno od deseti hodin ráno do deseti hodin večer.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám