Hlavní obsah

Noční prohlídky na zámku Dobříš přenesou návštěvníky do doby mušketýrů

Novinky, Michaela Fialová Rozšafná

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na výpravu za třemi mušketýry, legendárními románovými postavami Alexandra Dumase, se můžete v červenci a v srpnu vypravit každou středu večer na zámku Dobříš. Noční prohlídky přenesou návštěvníky do poloviny 17. století, období francouzského absolutismu, na jehož pozadí se příběh mušketýrů odehrává.

Foto: Archiv zámku Dobříš

Součástí zámecké expozice je v létě výstava Zbraně mušketýrů.

Článek

V hostinské části zámecké expozice zhlédnou návštěvníci nočních prohlídek rekvizity ze seriálu The Musketeers produkovaného britskou BBC, který se loni v létě na dobříšském zámku natáčel (u nás ho vysílala televize Prima).

„Účastníci prohlídek se pokochají rekvizitami z tohoto seriálu. V loveckém salonku mohou obdivovat lovecké zbraně, v pánské ložnici uvidí mimo jiné zbraň, které se říká arkebuza, a také kostým francouzského krále Ludvíka. V italském salonku se mohou těšit na chladné zbraně – například sérii kordů a dýk, a v dámských pokojích nechybí kostýmy královny Anny či tajemné Milady de Winter,“ informovala Mirka Dvořáková ze zámku Dobříš.

Kromě mušketýrské výstavy si návštěvníci v zámku prohlédnou i stálou expozici včetně unikátního spisovatelského pokoje a noblesního Zrcadlového sálu. Děti dostanou od průvodce záludné tematické hádanky a spolu s rodiči se podívají i do půdních prostor zámku za dobříšskými přízraky.

„Nepřijdou samozřejmě ani o francouzský park a potemnělou procházku tamním bludištěm k osvětlené Heliově fontáně,“ uvedla Mirka Dvořáková. Na odvážné děti, které místy možná i strašidelnou prohlídku absolvují, čeká na závěr zámecká odměna.

Noční prohlídky se na zámku Dobříš konají každou středu po dobu letních prázdnin. Začátky prohlídek jsou v 20:30 a 21:00. Vstupné je 150 Kč, pro rodiny s dětmi 400 Kč. Na noční prohlídku je nutné se předem objednat (Tel: 318 521 240, email: info@zamekdobris.cz).

Noční prohlídky zámku v časech 19:30, 20:00, 20:30, 21:00, 21:30, 22:00 se uskuteční také v rámci letošní celorepublikové Hradozámecké noci. Koná se v sobotu 27. srpna.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám