Hlavní obsah

Neznámý pachatel odcizil ženě z bytu 150 tisíc, policie žádá občany o pomoc

Novinky, Ondřej Kořínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Neznámý pachatel přepadl starší ženu ve středu 9. února odpoledne přímo v jejim bytě v ulici Limuzská v Praze-Strašnicích. Čin je o to závažnější, že muž ženu zřejmě sledoval už z autobusu. Policie nyní žádá o pomoc občany.

Foto: Policie ČR

Portrét neznámého pachatele

Článek

Pětaosmdesátiletá žena cestovala do místa svého bydliště autobusem číslo 195. Vystoupila na zastávce a mířila ke svému bydlišti v ulici Limuzská. Neznámý pachatel ji sledoval a krátce před čtrnáctou hodinou za ní vstoupil do vchodových dveří domu. Šel za ženou až ke dveřím jejího bytu a po odemknutí do ženy silně strčil, až upadla na zem.

„Pachatel vnikl dovnitř, kde prohledal všechny místnosti. Mezitím do ženy ještě jednou strčil, až znovu upadla. Z jedné z místností poté odcizil kolem 150 tisíc korun v hotovosti,“ popsala troufalost pachatele tisková mluvčí policie Eva Miklíková.

Muž poté z bytu odešel směrem k ulici Černokostelecká. Starší žena naštěstí neutrpěla žádné fyzické zranění.

„Pachatel je ve věku kolem 30 let, silnější, přibližně 185 až 190 cm vysoké postavy, snědé pleti a krátce střižených kudrnatých vlasů. Oblečen byl do modré šusťákové bundy a modrých džínových kalhot. Na hlavě měl černou basebalovou čepici,“ dodala Miklíková.

Policie se obrací na další svědky události nebo občany kteří by mohli znát pachatele, aby se neprodleně obrátili na linku 158.

Reklama

Výběr článků

Načítám