Hlavní obsah

Neznámý muž se pokusil v Praze znásilnit ženu

Novinky, Ondřej Kořínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zatím neznámý pachatel se pokusil 6. ledna před jednou hodinou ranní v panelovém domě v Praze 4 znásilnit osmadvacetiletou ženu. Policie nyní zveřejnila jeho portrét.

Foto: Policie ČR

Pravděpodobný portrét pachatele

Článek

Osmadvacetiletá žena se vracela domů kolem jedné hodiny ranní, když vstupovala do domu, využil této chvíle zatím neznámý pachatel a vstoupil do chodby domu za ženou. Pokračoval za ní až k výtahu, kde ji surově zatáhl do výklenku zadních vchodových dveří a začal ji osahávat v rozkroku.

Žena se ale nenechala zaskočit a začala volat o pomoc a muži se snažila vysmeknout. Což se ji také po chvíli podařilo. Utekla do výtahu a vyjela do patra svého bytu, kde se okamžitě zamkla a zavolala policii. Muž svůj úmysl vzdal a utekl.

Kriminalisté zajistili také záběry z kamerového systému, který je v domě umístěn. Dále zjistili, že se tento muž v okolí tohoto domu pohyboval i 10. ledna a mohli tak s pomocí svědků a kamerového systému vytvořit jeho portrét.

„Muž byl ve věku mezi 25 – 30 lety, vysoký přibližně 180 cm, v době činu byl oblečen do černé prošívané nepromokavé, péřové bundy s rukávy na gumu a kapucí olemované kožešinou. Na nohou měl tmavé džínové kalhoty a na hlavě černou pletenou čepici. Na zádech nesl šedivý nebo světle modrý středně velký batoh s červenými nebo fialovými i růžovými pruhy. Hovořil česky, bez vady řeči.“ popsala podezřelého mluvčí pražské policie Eva Miklíková.

Policie upozorňuje ženy, aby dbaly zvýšené opatrnosti hlavně v odlehlých místech, v nočních hodinách a nevstupovaly s nikým cizím do domu nebo výtahu. A zároveň vyzývá případné další poškozené, nebo kohokoliv kdo by měl k případu nějaké informace, aby kontaktoval linku 158.

Reklama

Výběr článků

Načítám