Hlavní obsah

Neznámí pachatelé odcizili z vozidla sekačku, natočily je kamery

Novinky, Ondřej Kořínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pražská policie pátrá po dvojici mužů, kteří ze zaparkovaného auta na Horově náměstí v Praze 8 odcizili sekačku. Muže natočily bezpečnostní kamery.

Foto: Policie ČR

Jeden z pachatelů krádeže.

Článek

Dva muži si počínali velice opatrně. Pohybovali se na Horově náměstí a obhlíželi si okolní vozidla, zkusili, zda není otevřený vchod do blízkého domu. Jejich počínání bylo velmi rychlé. Co ale netušili, bylo, že je natáčejí kamery umístěné na jednom z domů.

Jednoho z pachatelů po delší době zaujme VW Caddy, do kterého nahlížel. Vozidlo bylo zaparkované zadní částí do křoví, kam nebylo tolik vidět z ulice. Neznámým mužům se zalíbila sekačka na trávu, která byla v zavazadlovém prostoru vozidla.

„Během několika vteřin muži poškodí skleněnou výplň pátých dveří vozidla a dostanou se do nákladového prostoru. Pak kamera zachytí oba muže, jak velmi rychle tlačí sekačku do křoví,“ sdělila policejní mluvčí Eva Kropáčová.

Policie přijme jakékoliv poznatky od občanů k totožnosti pachatelů na lince 158.

Tisková mluvčí také upozorňuje, ať občané nenechávají svá vozidla na neosvětlených a opuštěných místech, kde dochází k snadnému vloupání a následnému složitému vyšetřování těchto případů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám