Hlavní obsah

Něžná surrealistka Pavlína Gardianová má za sebou další vernisáž

Novinky, Lenka Žáčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Je až neuvěřitelné, že malířka z Podkrkonoší Pavlína Gardianová má za sebou další vernisáž. Ta se konala 17. září ve Vlastivědném muzeu v městečku Železnice pod výstižným názvem Symfonie barev.

Foto: Archiv Pavlíny Gardianové

Pavlína Gardianová

Článek

Městečko Železnice je místem, které se dá označit jako srdeční záležitost malířky Pavlíny Gardianové. Navíc zdejší muzeum patří k nejkrásnějším domům na hranici Českého ráje. Nebylo tedy nad čím váhat, když se naskytla možnost vystavovat zde po sedmi letech podruhé.

Nepřeberné množství nádherných vjemů citlivě hudebně vyladil skladatel, klavírista a producent Zdeněk Merta, který vernisáž také zahajoval. Hudební téma z třetí věty Petrohradské symfonie dalo hostům a návštěvníkům skutečně pocítit obrazy v několika rozměrech. Hrál duší i tělem, až při skladbě padaly svíce z klavíru.

Něžná až svůdná krása obrazů i talentované malířky přímo vedla slova jeho vyřčené myšlenky: „My muži máme rádi krásné ženy, to má totiž samo o sobě estetickou hodnotu. A když ještě k tomu něco umějí, srdce nám pláče radostí. A to je Pavlína, má v sobě talent, pokoru i touhu,“ s úctou vyjádřil Merta.

Ti, co ji opravdu znají, o ní říkají, že se na svět dívá svýma andělskýma očima a její obrazy jsou vytvořené žensky jemnou rukou. Zobrazuje na nich své tajemné snové vidění a o tom se jistě každý může přesvědčit již při prvních letmých pohledech.

Navštivte i vy výstavu něžné surrealistky Pavlíny Gardianové, která potrvá do 27. října 2016, a nechte na sebe dýchnout něhu, která se ukrývá v jejích obrazech. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám