Hlavní obsah

Nevíte, kam o víkendu? Vydejte se na hrad Svojanov

Novinky, Květa Korbářová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hrad Svojanov si připomene svatého Václava. Slavnosti na počest tohoto českého knížete a světce, který se stal hlavním patronem Čech a Moravy, i symbolem české státnosti, jsou připravené na 24. a 25. září.

Foto: Květa Korbářová

Svatováclavské slavnosti se na hradě Svojanov konají 24. a 25. září 2016. Jsou příslibem dobré zábavy.

Článek

„Svatováclavské slavnosti pořádáme jako oslavu nadcházejícího podzimu. Už v minulosti jsme pořádali slavnosti lovu a slavnosti vína, takže tyto dvě akce jsme skloubili v jednu větší u příležitosti svátku svatého Václava,“ vysvětlil kastelán hradu Miloš Dempír.

Jak už bývá zvykem, na sobotu i na neděli je připravený zábavný program. „Budeme se snažit slavnosti pojmout originálně, aby se návštěvníci nenudili,“ uvedl Václav Kodytek, vedoucí letohradského spolku Honorata, která je už tradičně hlavním organizátorem programu. Slavnosti jsou příslibem zábavy pro celou rodinu. Tentokrát se návštěvníci projdou časem.

Nebudou chybět potyčky mezi vojáky v průběhu století. Návštěvníci se dozvědí, jak se vyvíjely palné a chladné zbraně. Dojde i na zajímavosti z katovny. „Nově představíme potulného pěvce a také tanečnice. Pro malé i velké budou k dispozici hry, které vyplní volné chvíle,“ upřesnil Petr Kubíček, manažer Honoraty.

Do všeho dění budou diváci interaktivně vtažení. V bohatém programu se představí nejen letohradský spolek Honorata. Své sukně rozvlní šumperské tanečnice Angel´s Tribe. Návštěvníky pobaví znojemský kejklíř Jonáš, dobové písně zapěje potulný pěvec Scarabeus.  

Hrad Svojanov otevírá brány v 9 hodin, program po oba dny začíná o půl hodiny později. Návštěvníci nepřijdou ani o komentované prohlídky památky. K dispozici je i hradní restaurace.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám