Hlavní obsah

Neuropsychiatrické fórum s účastí Parkinson-Help o. s.

Novinky, Táňa Pikartová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Od středy až do pátku se v Kongresovém centru University Karlovy v Praze uskuteční IV. konference Neuropsychiatrického fóra. Pořadatelem je 1. lékařská fakulta UK v Praze. Svůj stánek zde bude mít i nezisková organizace, která s Neuropsychiatrickým fórem spolupracuje - Parkinson-Help.

Foto: www.parkinson-slovácko.cz

Nadějí parkinsoniků je hluboká mozková stimulace. Obrázek pro povzbuzení věnovaly společnosti Parkinson Slovácko děti z dubňanské základní školy.

Článek

Neuropsychiatrické fórum je platformou pro efektivní komunikaci a mezioborovou spolupráci v neurovědních disciplínách, tedy v těsné součinnosti neurologů, neurochirurgů, psychiatrů, psychologů a vědců v základním výzkumu.

Tématem odborných přednášek na konferenci bude vedle tématu Parkinsonovy choroby také například téma postižení nervového systému alkoholem nebo atypické prezentace Alzheimerovy nemoci.

„Co se týče Parkinsonovy choroby, což je téma, které neziskovou organizaci Parkinson-Help zajímá prioritně, je například téma o vlivu kontinuální dopaminergnní léčby na nemotorické příznaky Parkinsonovy choroby nebo neuropsychiatrické příznaky podstatně determinující kvalitu života pacientů s Parkinsonovou chorobou,“ uvedla ing. Romana Skála-Rosenbaum, zakladatelka neziskové organizace Parkinson-Help.

„Jsme velice rádi, že se můžeme jako nezisková organizace, zabývající se velmi aktivně pomoci nemocným s Parkinsonovou chorobou a jejich rodinám, zúčastnit.,” dodala.

Třídenní konference Neuropsychiatrického fóra přinese ovšem i další velice důležité a aktuální téma, které velice často řeší pacienti s Parkinsonovou chorobou, a to je hluboká mozková stimulace. Zvláště mladí pacienti dávají této metodě ve prospěch zlepšení zdravotního stavu velké šance.

Přednášky se tedy budou zabývat i touto metodou a jejími případnými pooperačními komplikacemi, které může u některých pacientů způsobit. Jedná se například o zvýšení hmotnosti a změny neurobiologie příjmu potravy. Vedle mechanismu vzniku těchto nežádoucích účinků se bude hovořit také o psychoterapii poruch příjmu potravy.  

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám