Hlavní obsah

Neupravené silnice bránily hasičům na Zlínsku v rychlejší jízdě k nehodám

Novinky, Vlastimil Langer, PhDr.

Příval sněhu na Zlínsku přinesl spoustu starostí především dopravním policistům, záchranářům a hasičům, kteří v sobotu 26. ledna vyjížděli k mnoha dopravním nehodám. Ke štěstí řidičů a posádek osobních automobilů nikdo nepřišel o život.

Foto: HZS Zlínského kraje

Většina dopravních nehod se stala na zasněžených silnicích

Článek

„Na sjezdu z dálnice u Hulína na Kroměřížsku zasahovali v 8:28 hodin u nehody osobního automobilu, v němž zůstal zaklíněný řidič. Hasiči odstranili část karosérie, řidiče vyprostili na páteřní desce a předali záchranářům. Žena a děti, kteří s ním cestovali, vyvázli bez zranění,“ sdělil v sobotu Roman Žemlička z HZS Zlínského kraje.

Před 14. hodinou vyjížděli hasiči z Kroměříže a Holešova k havárii osobního automobilu v Kurovicích na Kroměřížsku. Řidič auta nezvládl zatáčku a narazil do stromu.

„O hodinu později zde vyjel další vůz ze silnice a převrátil se na střechu. Nikdo z řidičů ani cestujících nebyl zraněn. Hasiči zabezpečili obě auta proti vzniku požáru a pomohli s jejich naložením na vozidla odtahových služeb,“ řekl mluvčí hasičů.

V době od 16:39 hodin do 18:30 hodin vyjížděli dobrovolní a profesionální hasiči k dalším dopravním nehodám.

Osobní automobil na střeše v potoce u Střílek na Kroměřížsku byl hasičům nahlášen v 16:37 hodin. „Sníh a náledí na vozovce zapříčinily, že profesionální hasiči z Morkovic-Slížan a dobrovolní hasiči z Koryčan museli jet k nehodě sníženou rychlostí. S pomocí vyprošťovacího automobilu z požární stanice Otrokovice dostali vůz na komunikaci,“ upřesnil Roman Žemlička.

K odstranění následků nárazu osobního automobilu do domu v Nedakonicích na Uherskohradišťsku a poškození plynovodní přípojky spěchali hasiči v 17:22 hodin. Také jim bránila v rychlejší jízdě zasněžená silnice.

Oznámení o osobním automobilu, který skončil mimo komunikaci na střeše s dvěma zraněnými osobami v Napajedlích místní část Prusinky na Zlínsku přijali hasiči v 17:40 hodin.  

„I zde jeli hasiči opatrně, protože cesta nebyla ošetřena. Při jízdě k nehodě profesionální hasiči z Otrokovic uviděli před mostem přes řeku Moravu střet tří osobních aut. Nikdo nebyl zraněn, z vozidel neunikaly provozní kapaliny, a proto hasiči pokračovali k hlášené nehodě. Zraněným osobám poskytli předlékařskou pomoc,“ vylíčil mluvčí hasičů.

Po příjezdu sanitního vozu záchranné zdravotnické služby odvolal operační důstojník v 18:18 hodin hasiče do obce Bělov nedaleko Otrokovic, kde osobní automobil skončil na střeše mimo vozovku. Při příjezdu hasičů již sanitka odvážela zraněného řidiče.

„Nehody jsme průběžně oznamovali Správě a údržbě silnic Zlínského kraje, protože v místech jejich výskytu silnice nebyly upravené,“ dodal Roman Žemlička.

Reklama

Výběr článků

Načítám