Hlavní obsah

Netradičních svateb přibývá, v Kralicích se snoubenci brali na fotbalovém hřišti

Novinky, Leona Roháčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ty tam jsou časy, kdy se většina žen chtěla stát princeznou a svůj svatební den strávit na zámku. Snoubenci jsou čím dál přístupnější originálním nápadům, a tak manželské ano zní na nejzvláštnějších místech. V sobotu se svědkem novomanželského polibku stalo fotbalové hřiště v Kralicích na Hané.

Foto: Archiv manželů Petrželových

Svatba Jany a Romana Petrželových byla pro místní fotbalové hřiště premiérou

Článek

"Ženich Roman Petržela je dlouholetým hráčem našeho fotbalového klubu a jeho nastávající Jana Vyroubalová mu fandí. Neměla vůbec nic proti tomu, aby svatba byla právě na zeleném pažitu," směje se starosta městyse Pavel Kolář.

S netradičními svatbami má už zkušenost, před časem oddával mladý pár ve výšce několika kilometrů. "Snoubenci přišli s přáním, že chtějí být oddáni v letadle nad katastrem obce. Dalo to trochu práce, hlavně turbulence řádně zamíchaly se šampaňským na přípitek, ale vše bylo, jak mělo," zavzpomínal Kolář.

V Olomouci zažily nejednu svatbu například skleníky na Floře či zdejší zoo. Uskutečnily se svatby v tramvaji nebo mezi nablýskanými auty na autosalonu. „Už jsme dělali svatbu na vinici nebo na lodičkách. Zařídit se dá cokoliv. Hitem poslední doby jsou obřady a hostiny v přírodě, na loukách nebo v zahradách. Pořádali jsme také vegetariánské nebo ekologické svatby, kde byly všechny věci z papíru, aby se daly recyklovat,“ vypráví spolumajitelka olomoucké svatební agentury Dana Tyralová.

Svatbu v horkovzdušném balónu si u šternberského hradu před dvěma lety vyzkoušeli Petr Lanči a Lenka Szotkowská. "Nakonec jsme kvůli nepříznivému počasí a hrozící bouřce museli zůstat na zemi, přesto to byl nepopsatelný zážitek," uvedl Petr Lanči. Stále žádanější jsou třeba Javoříčské jeskyně. „Dřív se zde obřady konaly jen výjimečně, hlavně mezi jeskyňáři. Teď přichází i mladí lidé, kteří chtějí mít něco extra. Pro obřady máme vyhrazené místo v Dómu gigantů,“ říká vedoucí jeskyní Stanislav Vybíral.

Na nezájem si nemůže stěžovat ani plumlovský zámek, který mimo krásných prostor nabízí i rarity. " Stalo se nám, že si svatebčané přáli, aby se jim svatební prstýnky snesly z nebe. A tak kostýmovaný sokolník vypustil dravce z prostoru starého hradu a ten za nimi přilétl na baštu hradeb zámku, kde právě obřad probíhal,“ přidal osobní zkušenost s netradičním zážitkem plumlovský starosta Adolf Sušeň.

Související témata:

Výběr článků

Načítám