Hlavní obsah

Netradiční zakončení Velké letní výstavy Pavla Kantorka

Novinky, Barbora Horešovská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Spolek InGarden připravil pro milovníky humoru Pavla Kantorka speciální derniéru velké Letní výstavy, která nabídne rozšířený program pro ještě větší zážitek z výstavy.

Foto: Barbora Horešovská

Galerie, kresba Pavla Kantorka.

Článek

Neformální zakončení výstavy proběhne ve středu 7. září od 16.00 hodin v centru InGarden, které sídlí v Praze-Strašnicích v ulici Nad Primaskou 45. V tento den se také mění otvírací doba výstavy a je možné ji navštívit od 16.00 do 19.00 hodin.

Velká Letní výstava umožňuje návštěvníkovi shlédnout všechny vtipy, které jsou v portfóliu spolku InGarden. Téměř 200 vtipů je na velkoformátových tiscích na stěnách, další vtipy jsou v katalozích, které jsou připravené k prohlédnutí.

V rámci derniéry spolek nabídne rozšíření programu o bližší poznání samotného autora. Návštěvníci si mohou přijít popovídat se známou herečkou a sestřenicí autora, Miriam Kantorkovou, zejména, ale nejen o Pavlu Kantorkovi.

Součástí akce bude také promítání 30minutového dílu pořadu 13. komnata, který o Pavlu Kantorkovi natočila Česká televize.Na výstavě se návštěvníci mohou zúčastnit soutěže „Vezmi tužku a namaluj kočku“, která je otevřena po celou dobu trvání výstavy a výherce získá originální kresbu Pavla Kantorka.

Spolek InGarden zastupuje autora od roku 2010.

Pavel Kantorek není jen kreslíř, ale zejména vědec. Svůj život zasvětil teoretické fyzice a výzkumu času, kterému se věnuje na Rayendsově univerzitě v Kanadě. O své kreslířské tvorbě říká: „Vtipy mě napadají v době, kdy řeším nejsložitější problémy časoprostoru, zabývám se složitými rovnicemi. Zahlédnu směšnou situaci v době, kdy je mozek unaven, jakoby hledal způsob, jak si odpočinout. Náhle se objeví zkratka, kdy jsou k sobě přiřazené zdánlivě nesouvisející situace a najednou to v mozku klikne, zrodí se vtip a hlava dostane nový přísun energie.“ 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám