Hlavní obsah

Netradiční plavidla vyjedou na přehradu Baška

Novinky, David Blahut

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Již 11. ročník Baškohrátek nabídne v sobotu 12. srpna opět bohatý program. Od netradičních plavidel, přes obří 70 metrovou skluzavku, lety helikoptérou nad Beskydy, RC řízené modely aut, až po večerní hudební program.

Foto: David Šrubař

Netradiční plavidlo - Sanitka

Článek

Již se stalo tradicí, že druhá srpnová sobota se na přehradě Baška prohánějí netradiční plavidla a probíhá tam další ročník Baškohrátek. V letošním roce ta sobota vychází na 12. 8. 2017. Baškohrátky, to je akce pro celou rodinu plná zábavy, sportu, hudby a legrace pro všechny, kteří se rádi baví.

Hlavním sobotním programem Baškohrátek je soutěžní přehlídka netradičních plavidel, při které budou za spoluúčasti diváků soutěžní týmy s jejich netradičními plavidly bojovat o zajímavé ceny. Jak říká spolupořadatelka Hanka Poledníková: „Jedná se o soutěž nadějných konstruktérů výstředních lodí a jiných nápaditých plavidel. Jejich originalita, zpracování a plavební schopnosti budou kritériem pro jejich umístění v soutěži. Bude taky hodně záležet, jak zaujmou návštěvníky, kteří budou rozhodovat o ceně diváků.“

Program doplní i jiné soutěže pro děti i dospělé. V sobotu v 10 hodin zahájí interaktivním vystoupením ilustrátor z Frenštátu pod Radhoštěm Adolf Dudek, připravena bude i obří skluzavka, která svými 70 metry se bude táhnout napříč kempem. Návštěvníci se budou moci proletět helikoptérou nad Beskydy, RC modely aut a závody přilákají zase tatínky, kteří to dětem snad ani nepůjčí. Připravena bude rovněž i bohatá herní zóna a spousty dalších zajímavostí. A jak už to na podobných akcích bývá, nebudou chybět ani občerstvovací základny plné lahodného jídla a pití.

Odpoledne vystřídá soutěžní část dne téměř nekonečná after party pod otevřeným nebem. Vystoupí známá kapela studentů a absolventů školy Jedličkova ústavu The Tap Tap, Ze Slovenska nás přijede navštívit Kristína. Za doprovodu živých kapel se zábava překlene přes západ slunce až do brzkých ranních hodin. Představí se dále např. Miro Šmajda s kapelou Terrapie, nebo AC/DC revival. V loňském roce se poprvé objevila druhá alternativní stage, která bude i letos, a na které se vystřídá od 16hod. řada DJ.

Celým programem bude, tak jako ve všech minulých letech, návštěvníky provázet moderátor Vlasta Korec.

Na Baškohrátkách lze vyhrát i odměnu 10 tisíc korun za nejlepší sestavené plavidlo. Veškeré podrobnosti včetně přihlášky jsou na webových stránkách www.baskohratky.cz.

Související témata:

Výběr článků

Načítám